EP U KARATEU

Zlata za Danila Domdjonija i Jelenu Kovačević

09.05.2009 u 17:34

Bionic
Reading

Danil Domdjoni i Jelena Kovačević osvojili su zlatne medalje na 44. Europskom karate prvenstvu u Zagrebu, dok je ženska kate vrsta zaslužila broncu

Danil Domdjoni je na Europskom prvenstvu u finalu kategorije do 60 kilograma porazio Španjolca Fernanda Gomeza s uvjerljivih 3:0, iako se borio ozlijeđen.

'Ušao sam u borbu ozlijeđen, jako me boli lijeva noga i nisam pokazao sve što znam. Srećom, i to je bilo dovoljno za zlato jer sam bio koncentriran. Španjolac je potpuna nepoznanica, nikad ga nisam ni vidio, a kamoli se borio s njim, pa nisam znao što očekivati', kazao je 23-godišnji Biograđanin, kojemu je to drugi uzastopni europski naslov, a i aktualni je svjetski prvak u kategoriji do 60 kilograma.

Na putu do finala Domdjoni je pobjeđivao Bugarina Dikova, Francuza Aininena i Talijana Guliania.

Jelena Kovačević je u kategoriji do 55 kilograma u finalu s 1:0 pobijedila Makedonku Ilijevsku, što joj je najveći uspjeh u karijeri.

'Ovo je moje prvo zlato i ne moram kazati koliko sam sretna što sam to uspjela doma, u Zagrebu. Makedonku sam lani dobila s čak 7:1 i žao mi je što gledateljima nisam prikazala svoj najbolji karate. Nisam se mogla u potpunosti opustiti, no zato sam taktički odradila savršeno', kazala je Kovačević, uz Petru Volf, druga Hrvatica na europskom karate tronu.

Na putu do finala Kovačević je pobjeđivala Čehinju Marusovu, Ukrajinku Jajničiju i Španjolku Fernandez.

Ženska kate vrsta u sastavu Mirna Šenjug, Džulijana Popović i Valerija Vujičić osvojila je brončano odličje. One su u dvoboju za finale poražene od Nijemica, da bi u borbi za broncu svladale srpsku ekipu. Na prošlom Europskom prvenstvu u Tallinu naše karatistice su osvojile srebro.

U kategoriji do 67 kilograma Mario Vučić je ispao u 3. kolu od Rusa Usenoka, a do drugog kola došla je u kategoriji do 61 kilograma i Ivana Goričaj koju je porazila Španjolka Vicente.

Hrvatska nakon dva dana natjecanja ima šest odličja, od čega tri zlatna, a prvenstvo završava u nedjelju.