NOVI POREDAK

Žižić i Cedevita lako protiv Cibone

03.04.2010 u 18:59

Bionic
Reading

Krizom uzdrmana momčad Cibone u Sutinskim je vrelima doživjela bolan poraz od Cedevite. Do prve pobjede nad aktualnim prvacima momčad Slobodana Subotića došla je s uvjerljivih 89:74

U derbiju kola hrvatske Lige za prvaka Cedevita je upisala još jedan veliki trijumf i pokazala da ove godine s pravom može računati na izuzetne dosege. Cedevita je vodila tijekom cijele utakmice, a na veliki odmor su otišli sa 18 koševa viška.

Cibona se nije predala bez borbe i početkom zadnje dionice zaostatak su istopili na samo četiri koša. Ipak, krenula je nova serija domaćina na koju Euroligaši nisu našli odgovor i domaća publika je proslavila važnu pobjedu.

Najbolji pojedinac susreta bio je centar Cedevite, nekadašnji igrač Cibone i reprezentacije Andrija Žižić, koji je sa 17 koševa i devet skokova kontrolirao rekete. Marsh i Baždarić uspješno su ga pratili sa po 15. Trijumf Cedevite još je vrjedniji ako se u obzir uzmu vrlo solidna izdanja stožernih Ciboninih igrača. Gordon je zabio 22, Marko Tomas 16 (osam skokova, četiri dodavanja), a Bogdanović 15, ali to jednostavno nije bilo dovoljno za novu silu u hrvatskoj košarci.