svi su zabrinuti

Životna drama napadača Liverpoola; u Kolumbiji su mu oteli roditelje...

31.10.2023 u 19:23

Bionic
Reading

Napadač Liverpoola Luis Diaz (26) ostat će u Engleskoj iz sigurnosnih razloga dok policija i vojska nastavljaju potragu za njegovim otetim ocem u Kolumbiji

Roditelje kolumbijskog nogometaša Luisa Diaza, u subotu su otele nepoznate osobe u gradu Barrancas, odakle je 26-godišnji napadač.

Diazova majka je u međuvremenu spašena, no još uvijek se traga za ocem. Liverpoolov napadač se želio odmah vratiti u domovinu, međutim rodbina ga je odgovorila od puta zbog sigurnosnih razloga, prenose britanski mediji.

Potraga za Diazovim ocem se nastavlja, a kolumbijske vlasti nadziru područja džungle u blizini granice s Veneuzelom kako bi spriječile odvođenje otetog Luisa Manuela Diaza u susjednu zemlju.

Kolumbijska vojska je objavila kako nastavlja potragu uz potporu dva motorizirana voda, bespilotnih letjelica, kontrolnih točaka, helikoptera, aviona sa specijaliziranim radarom i više od 120 ljudi.

'Preletio sam to područje i otmičari bi morali prijeći planinski lanac Perija, ali mislim da ljudsko biće to ne može učiniti u tom području', poručio je ravnatelj policije general William Salamanca.

Za informacije o otmici ponuđena je nagrada od 45.000 eura.

Kolumbijski nogometni savez objavio je na svom Instagram profilu:

'Tražimo od otmičara Luisa Manuela Diaza, oca Luisa Diaza, da ga oslobode sada, bez uvjeta. Nogomet je mir. Lucho, uz tebe smo. Kolumbija je uz vas.'

Izbornik kolumbijske reprezentacije Nestor Lorenzo također je zamolio da se Luis Manuel vrati na sigurno.

'Molimo i vapimo za što bržim puštanjem tvoga oca živa i zdrava. Cijela Kolumbija je uz tebe', napisao je izbornik na društvenim mrežama.

Diaz, koji je 43 puta igrao za Kolumbiju, potpisao je Liverpool u siječnju prošle godine stigavši iz Porta u ugovoru vrijednom 45 milijuna eura. Ove je sezone upisao 11 nastupa i postigao tri gola.