Borba Roberta Durana

Živa legenda boksa i jedan od najvećih svih vremena zaraženom koronavirusom: U bolnici je i liječnici prate njegovo stanje

26.06.2020 u 14:30

Bionic
Reading

Roberto Duran, po mišljenju mnogih jedan od najvećih boksača svih vremena koji je tijekom karijere dobio nadimak 'Kamena ruka', dobio je koronavirus

Vijest kako 69-godišnji Roberto Duran, legendarni boksač iz Paname koji je bio prvak u čak četiri različite kategorije, ima koronavirus potvrdio je njego sin Robin.

'Upravo su stigli rezultati testa i potvrđeno je kako moj otac ima koronavirus. Zasad nema ozbiljnije simptome, osjeća se kao da ima prehladu. Nije na intenzivnoj njezi, nije na respiratoru, u bolnici je i liječnici samo prate njegovo stanje', napisao je Robin Duran

Činjenica jest kako je u Srednjoj i Južnoj Americi broj zaraženih koronavirusom sve veći, a rekordan je i broj umrlih.

Podatak kako je svojevremeno Associated Press proglasio Roberta Durana najboljim borcem lake kategorije u 20. stoljeću dovoljno govori.

U bogatoj i dugoj karijeri Roberto Duran se čak tri puta opraštao od boksa; 1980., 1984. i 1988. godine, a u mirovinu je otišao su učinkom od 103 pobjede (70 nokautom!) i 16 poraza. Zbog brutalnih nokaut udaraca brzo je dobio nadimak 'Kamena ruka'.

U povijesne knjige ostat će upisan i zbog spektakularnih mečeva protiv jednog od najvećih svih vremena Sugara Raya Leonarda kojeg je od tri međusobna meča jednom pobijedio.

No, sada Roberto Duran – koji će uskoro proslaviti 70. rođendan – ima ispred sebe još jedan važan meč. Mora pobijediti koronavirus!