pohvale na sve strane

Zinedine Zidane i igrač s klupe podigli su Real iz 'mrtvih'

15.02.2018 u 09:13

Bionic
Reading

Madridski Real, uz ne toliko dominantnu igru, uspio je ipak stići do velike, 3:1 pobjede nad PSG-om. Najveće zasluge pripisuju su treneru Zidaneu, koji je imao 'nos' za promjene

Iako su ga mnogi posljednjih tjedana kritizirali, i to s pravom, jer Real je već odavno igubio utrku za naslov španjolskog prvaka s Barcelonom i Atleticom, Zinedine Zidane u dvoboju protiv PSG-a pokazao je da u njemu ipak još uvijek ima - nogometnog elana.

  • +11
Real - PSG (1. utakmica osmine finala LP-a) Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

S puno je strasti i pozornosti vodio momčad. I nije mu bilo lako, jer iako je riječ o igračima velikog znanja, voljni moment u situaciju u kakvoj se nalazi momčad 'kraljeva' zna bit - nedovoljan.

Međutim, uspio je Zidane motivirati igrače, iskoristiti od svakog ono najbolje, ali i u pravom trenutku preslagivati kockice na terenu.

>> Zidane pogodio s promjenama i u Pariz putuje s dva gola prednosti

Jer kada je uočio da Benzema nije u pravom izdanju, uveo je oporavljenog Garetha Balea. Potom je umjesto Casemira u Isca na teren poslao Lucasa Vazqueza i Asensija, i to se odmah osjetilo u igri.

Asensio se u tih nekoliko minuta dva puta upisao u asistente i omogučio Ronaldu a potom i Marcelu da zabiju pogotke za konačnih 3:1.

I koliko je taj Zidaneov potez bio dobar, potvrđuje i detalj kada je Marcelo potrčao francuskom stručnjaku u zagrljaj, poljubio ga i potvrdio mu da je povukao odlične poteze.

S druge strane Unai Emery sa zamjenama nije pogodio i mnogi upravo u tim reakcijama donose zaključak kako je Real već osigurao nastup u četvtfinalu. Bez obzira na 'svemirski' napadački trojac Neymar - Mbappe - Cavani, koji u uzvratu 6. ožujka mora zabiti 'samo' dva gola.