prva utakmica 1/8 finala

Zidane pogodio s promjenama i u Pariz putuje s dva gola prednosti

14.02.2018 u 22:45

Bionic
Reading

U dvoboju 'bogataša' Real je na svom stadionu upisao pobjedu 3:1 nad PSG-om. Imali su gosti prednost, no prvo je Ronaldo s bijele točke zabio svoj 100. gol za 'kraljeve' u ovom natjecanju. A onda pred kraj utakmice svojim 101. i uz pogodak Marcela, Real je osigurao prednost pred uzvrat u Parizu

Najiščekivaniji nogometni dvoboj ove godine između prvaka Europe i najskuplje europske momčadi donio je veliku pobjedu Reala, do koje je španjolski sastav došao u završnici dvoboja. U spektakularnoj utakmici trener Reala Zinedine Zidane je nadmudrio suparnika s klupe Parižana Unaija Emerya jer je Zidane u pravi trenutak mijenjao igrače i ubacio Marca Asensia, koji je s dvije asistencije u završnici donio pobjedu Realu.  

  • +11
Real - PSG (1. utakmica osmine finala LP-a) Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Dvoboj je počeo opasnim udarcem Ronalda u 3. minuti koji je otišao pokraj gola,a  u petoj minuti vratar Areola brani još opasniji udarac Kroosa

U 28. minuti najveća šansa Reala nakon što je Marcelo dugom loptom pronašao Ronalda, a ovaj u stopostotnoj šansi pogađa vratara Areolu u glavu. Tu propuštenu priliku Reala kažnjava PSG brzom kontrom u 33. minuti kada je Mbappe ubacio, Neymar ostavio povratnu loptu za Rabiota, a Francuz, poptuno sam na deset metara od gola, ne griješi.   

U 37. minuti grešku obrane PSG-a Ronaldo opet ne koristi već sebično puca visoko iznad gola, au istoj minuti Casemiro blokira opasan udarac Cavanija. U 44. minuti francuski vratar brani udarac Kroosa, a nakon kornera Lo Celso neoprezno ruši Nijemca i sudac Rocchi dosuđuje kazneni udarac. Ronaldo se s 'bijele točke' iskupljuje za promašaje i izjednačava na 1:1, a sebi daruje jubilarni, 100. gol u Ligi prvaka. 

Drugo poluvrijeme započelo je sjajnom obranom vratara Navasa koji je zaustavio šut Mbappea iz blizine, a potom se dobrih 20-tak minuta gotovo ništa nije događalo osim što je Neymar loptom uspio nokautirati suca Rocchia. U 76. minuti Dani Alves zamalo ne stiže ubaciti loptu u praznu mrežu nakon ubačaja Berchichea, a Real je u 83. minuti poveo.

Modrić je pokupio odbijenu loptu, dodao do Asensia čiji ubačaj vratar Areola odbija, ali ravno u Ronalda koji iz blizine udarcem koljenom pogađa mrežu. Samo tri minute kasnije Marcelo zabija za 3:1 nakon još jednog ubačaja Asensia, koji Brazilac uz pomoć Marquinosa, sprovodi u mrežu na oduševljenje stadiona. 

U sudačkoj nadoknadi Neymar ne uspijeva zabiti s deset metara pa Real u Pariz odlazi sa znatnom prednošću. 

Uzvrat u Parizu igra se 6. ožujka.