kriza u realu

Zidaneu prilika do Božića, a onda dolazi Modrićev omiljeni trener?

05.12.2017 u 06:46

Bionic
Reading

Madridski Real osam je bodova iza Barcelone, ali između dva najveća rivala smjestili su se i Valencia te Atletico i mnogi su već sada sigurni kako se Real oprostio od obrane naslova prvaka

Real Madrid ima najgori start još od 2008. godine. Katalonci su 'kraljevima' s dva remija pružili priliku da se vrate u utrku, no Zidaneova momčad taj poklon nije znala iskoristiti i sada je, naravno, sve glasnija priča o smjeni francuskog trenera. Ispred Reala su i Valencia i Atletico, a situacija u svlačionici je sve samo ne pozitivna.

  • +7
Slavlje Real Madrida Izvor: Reuters / Autor: Susana Vera

Navodno je glavni razlog nezadovoljstvo ključnih igrača. Oni koji znaju priču iznutra tvrde da je francuskom stručnjaku dosadilo smirivati situaciju s posvađanim klanovima, a glavni razlog je navodno Cristiano Ronaldo.

Portugalac je potpuno neprepoznatljiv u La ligi, u kojoj je dosad postigao tek dva gola (odigrano je 14 kola, s time da je Ronaldo nastupio u deset utakmica). Krivicu je svalio na suigrače, od kojih ne dolaze kvalitetne lopte.

Pred Realom je puno, i to teškog posla - obrana naslova prvaka u La ligi i Ligi prvaka, a sada slijedi i Svjetsko klupsko prvenstvo.

Odmah nakon toga, 23. prosinca u 13 sati, dolazi El clasico, a mediji tvrde da bi ta utakmica mogla biti odlučujuća za Zidaneovu sudbinu na Realovoj klupi.

Don Balon, koji je plasirao tu priču, čak tvrdi da se zna kako će se na klupu vratiti Carlo Ancelotti. Talijanski stručnjak s Realom je osvojio Ligu prvaka, ali je već sljedeće sezone dobio otkaz jer nije bilo novih trofeja.

Navodno njegov dolazak zagovaraju prve zvijezde momčadi Cristiano Ronaldo, Sergio Ramos i Gareth Bale. Sjećamo se i da je Luka Modrić bio oduševljen radom talijanskog stručnjaka, odnosno da je nevoljko primio njegov odlazak.

U svakom slučaju, Zidane će imati težak posao povratiti povjerenje, tim prije što već ovog vikenda Real igra protiv Seville, s kojom je bodovno poravnat na tablici.