NAKON 17 mjeseci

Zidane se uskoro vraća. Posve je jasno gdje nastavlja trenersku karijeru

25.10.2022 u 09:00

Bionic
Reading

Prošlo je 17 mjeseci otkako je Zinedine Zidane prestao biti trener Real Madrida i od tada je njegovo ime povezivalo s mnogim zvučnim imenima europskog nogometa uključujući i PSG.

Kako javlja španjolski AS, sve momčadi koje su mu pokucale na vrata dobile su odbijenicu.

Zidane je uvijek je govorio kako ne želi imati dugu trenersku karijeru. Nakon 17 mjeseci pauze, moglo bi se reći, da drži do svoje riječi. Ipak, po završetku Svjetskog prvenstvo u Katru stvari bi se mogle promijeniti.

Na predstavljanju njegove voštane statue u pariškom muzeju Grévin je izjavio:

'Kad ćete me opet vidjeti na klupi? Uskoro. Nisam daleko od toga', odgovorio je Zidane koji ne krije da bi za kratko vrijeme mogao ponovno voditi jednu momčad, točnije reprezentaciju Francuske.

Didieru Deschampsu na kraju Svjetskog prvenstva ističe ugovor s francuskim savezom, a Zidane je glavni kandidat za njegovog nasljednika.

O toj temi nije dalje želio govoriti:

'Trenutno uživam, ali nisam daleko od povratka', bio je kratak i prilično jasan Zidane.

Preuzimanje francuske reprezentacije ne bi značilo povratak svakodnevnim obvezama u nogometu kao što je to bio slučaj u Real Madridu te bi mu ostavilo više slobodnog vremena, čemu on teži.

Kada je odlazio iz Real Madrida sve je ukazivalo na to da će jednog dana trenirati aktualnog svjetskog prvaka Čini se da je došlo vrijeme i za to. Sve će biti jano do kraja godine.