NEZADOVOLJSTVO 'MODRIH'

Žestoke riječi iz Dinama: Više ne možemo šutjeti, vidimo što se događa u HNS-u, moramo se zaštititi, jer takav odnos ne zaslužujemo

31.03.2022 u 16:13

Bionic
Reading

Tomislav Butina, šef Dinamove nogometne škole, izrazio je nezadovoljstvo s odnosom HNS-a prema maksimirskom klubu

Nekada proslavljeni vratar hrvatskog prvaka danas je u drugačijoj ulozi, prvi je čovjek omladinskog pogona Dinama, mjesta gdje se kale mladi talenti te stvaraju igrači za prvu momčad, a na kraju i ostvaruju velike transfere u inozemstvo od kojih klub privređuje milijune eura.

Butina je na toj funkciji od početka 2022. kada je zamijenio Željka Kopića koji je preuzeo prvu momčad. Bivši vratar govorio je o svojem poslu, radu mlađih kategorija, stipendijskim ugovorima… No osvrnuo se i na odnos s HNS-om koji očigledno nije na najboljoj mogućoj razini.

Recimo, na prvoj kvalifikacijskoj utakmici U-19 selekcije koja se na koncu nije plasirala na Euro u udarnoj postavi nije bilo niti jednog igrača Dinama?

'Mi moramo neke stvari definirati. Pitanje jest ovakvo - zaslužujemo li mi kao dugogodišnji nositelji kvalitete hrvatskog nogometa takav tretman? Kad je naša B momčad, u kojoj primarno igraju igrači 2003. i 2004. godište, bila zadnja ili predzadnja u Drugoj ligi, mi smo šutjeli. Međutim, kad se situacija promijenila i kad su izvedbe i rezultati pokazali nešto sasvim drugo, onda više ne možemo šutjeti. Ta naša djeca dominiraju u Drugoj ligi, primjerice, pobjeđuju Varaždin, koji ima prvoligaške ambicije, pa onda moramo imati drukčiji status', rekao je Butina za Sportske novosti te je dodao:

  • +45
Hajduk - Dinamo, 27. kolo HT Prve lige, 2021/22. Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Cagalj/PIXSELL

'Mi se kao Dinamo i kao škola moramo zaštiti, moramo zaštititi svoje interese i svoju djecu. Ovakav odnos mi ne zaslužujemo! Ako netko misli da mi ne znamo, u redu, možemo i to prihvatiti. Samo, netko će to morati argumentirati. Vidimo dobro što se događa s mlađim kategorijama na razini HNS-a. To nam daje za pravo da i dalje imamo nešto kazati, malo ozbiljnije i žustrije na tu temu. Sve ono što se događa u posljednje vrijeme na razini HNS-a nije dovoljno kvalitetno. Mi i dalje vjerujemo da smo lideri, da imamo ispravan model po kojemu radimo, ali očekujemo da se to akceptira. Netko mora prihvatiti da uspješno radimo po scenariju koji imamo dugi niz godina.