U OČEKIVANJU MAKLJAŽE

Zeničkim Robijašima zabranjen dolazak u Mostar

03.04.2009 u 17:09

Bionic
Reading

Zeničani su se nemalo iznenadili kad su dobili obavijest od mostarske policije da je Robijašima, najžešćoj navijačkoj skupini nogometnog kluba Čelik, zabranjen dolazak u Mostar na subotnju utakmicu s Veležom. Pitanje je hoće li navijači poslušati ili ne

Nogometni klub Čelik i njegovi navijači okupljeni pod imenom Robijaši poznati su malo starijim ljubiteljima nogometa još iz vremena zajedničke lige prije raspada SFRJ. Zenički navijači i danas predstavljaju jednu od vjernijih i žešćih navijačkih skupina u BiH, a svoju privrženost klubu iskazuju godinama odlazeći baš na sva gostovanja Čelika.

Možda baš zbog toga, zbog žestine navijanja, ali i nerijetkih problema koje čine na gostovanjima, mostarska policija zabranila im je dolazak na subotnju utakmicu protiv Veleža u Vrapčiće. Nemalo iznenađeni navijači, ali i uprava Čelika, prilično su glasnim negodovanjem iskazali što misle o zabrani, a iz kluba su čak poslali javni apel Veležu da osigura njihovim navijačima nesmetan ulazak na stadion.

Ako Robijaši zaista krenu prema Mostaru, s obzirom na dizanje tenzija i aktualnu policijsku zabranu, svakako treba očekivati probleme. Policija ih vjerojatno neće propustiti do stadiona, već će ih pokušati okrenuti nazad za Zenicu nekoliko kilometara izvan Mostara, a ionako ratobornim navijačima vjerojatno neće trebati puno da agresivnošću iskažu svoje nezadovoljstvo.

Očito bosanskohercegovački nogomet očekuje buran vikend.