PLATINI PRIZNAO

Ždrijeb SP-a na kojem je Hrvatska osvojila broncu bio je namješten!?

19.05.2018 u 16:14

Bionic
Reading

Michel Platini priznao je kako se Francuska kao domaćin SP-a 1998. godine koristila 'malim trikovima' kako bi izbjegla okršaj s Brazilom prije kraja turnira...

Posljednjih godina mnogo je glasina o dirigiranju ždrijeba velikih natjecanja, a prije svega su optužbe išle na račun Lige prvaka, a da je zaista moguće manipulirati izvlačenjem kuglica priznao je ovih dana bivši Uefin predsjednik Michel Platini.

  • +3
Michel Platini Izvor: Cropix / Autor: Tonci Plazibat / CROPIX

Naime, on je u jednom intervjuu za francuske medije otkrio kako su korišteni 'trikovi' pri ždrijebu SP-a 1998. godine kako bi Francuska izbjegla najopasnijeg protivnika prije finala.

'Izveli smo mali trik, kako bi u slučaju da mi i Brazil osvojimo prvo mjesto u svojim skupinama izbjegli međusobni susret prije finala,' priznao je legendarni Francuz koji je bio na čelu organizacijskog odbora turnira.

Francuska je završila prva u svojoj grupi, a onda pobjedama protiv Paragvaja, Italije i Hrvatske stigla do velikog finala protiv Brazila.

'Mislite da drugi domaćini nisu radili isto na svojim prvenstvima svijeta? Francuska protiv Brazila, to je bilo finale o kojem su svi sanjali,' dodao je čovjek koji je 2015. godine zbog korupcijske afere suspendiran od strane Fife i još uvijek vodi sudski spor kako bi oprao ljagu sa svojeg imena.

'Osjećam se kao žrtva nepravde i političke urote i borim se prije svega za svoju čast. Prioritet je da mi priznaju da sam nedužan,' kaže Platini kojem nije trebalo ovo priznanje vezano uz manipulacije ždrijeba SP-a 1998. godine ako želi biti oslobođen optužbi za kasnije grijehe...