SUPERSPORT HRVATSKI NOGOMETNI KUP

Ždralovi dočekuju Hajduk; 'bili' će protiv trećeligaša zaigrati s najjačim sastavom: Mi smo branitelji i imamo samo jedan cilj

07.11.2022 u 19:52

Bionic
Reading

Utorak (8. studenog) nam donosi dvije utakmice osmine finala SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa. U Bjelovaru će Mladost Ždralovi ugostiti Hajduk (14 sati, MAXSport 1, MAXtv) dok Rudeš dočekuje Istru 1961 (14 sati, MAXSport 2, MAXtv)

Mladost Ždralovi će Hajduk ugostiti u obližnjem Bjelovaru jer taj stadion prima više gledatelja, a očekuje se da će biti više od 5000 navijača. Jasno, i Torcida je najavila dolazak te je za njih 500 već 'rezerviran' i ograđen dio tribine.

Ambiciozni se trećeligaš nada da bi mogao iznenaditi Hajduk, no branitelji naslova dolaze u najjačem sastavu. Trener Mislav Karoglan najavio je da opuštanja nema.

'Maksimalno ozbiljan pristup. Svi znamo kako je Kup varljivo natjecanje i kako smo s trećeligašima imali teške susrete, kao i lani u Biogradu. Jako je bitna u ovim utakmicama psihološka priprema. Domaćin je maksimalno motiviran. Nema opuštanja, branitelji smo naslova, imamo samo jedan cilj', rekao je trener Hajduka Mislav Karoglan te napomenuo:

  • +10
Hajduk - Osijek, 16. kolo SuperSport HNL-a, 2022/23. Izvor: Cropix / Autor: Ante Cizmic

'Znamo da je Mladost ambiciozan klub, uspjeli smo prikupiti neke informacije, ali ne previše jer jednostavno nije bilo moguće. Međutim, svjesni smo da nas čeka zahtjevan test. Navijačima možemo obećati prolaz i ozbiljan pristup. Na ovakvim utakmicama volim staviti određenu odgovornost na igrače, jer motivacija nakon derbija, nakon jakih utakmica često zna pasti. Međutim, svaku utakmicu moramo pružiti maksimum, dati sve od sebe i onda pobjeda neće doći u pitanje', zaključio je Karoglan. Nikola i Lovre Kalić, Kalik, Elez i Borevković zbog ozljeda i dalje nisu u kadru, a prema nekim najavama Hajduk će protiv Mladosti istrčati s najjačom postavom:

Sentić - Mikanović, Awaziem, Simić, Melnjak - Grgić, Vuković, Krovinović - Sahiti, Livaja, Čolina

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel/MAX Sport

U utorak svoju utakmicu osmine finala SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa igraju Rudeš i Istra 1961 (14 sati, MAXSport 2, MAXtv). Rudeš je vodeća momčad SuperSport Prve nogometne lige, drugog razreda domaćeg nogometa, a Istra je trenutno šesta na prvenstvenoj ljestvici. Napomenimo i to kako je Rudeš posljednji domaći poraz zabilježio prije točno godinu dana, također u Kupu. Krajem listopada 2021. godine Osijek je kao gost slavio 2:0...

>> Hrvatski nogomet samo na MAXSport kanalima!

>> Nova sezona SuperSport Hrvatske nogometne lige i sav hrvatski nogomet gledaju se ekskluzivno na MAXSport 1 i MAXSport 2 kanalu na MAXtv-u. Više informacija OVDJE.

>> Sve video sažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.