TEŠKA ODLUKA

Zbog Superlige dodatno se zakomplicirala situacija Lionela Messija u Barceloni; što je argentinskoj zvijezdi važnije?

20.04.2021 u 08:44

Bionic
Reading

Najava europske Superlige još je više zakomplicirala budućnost Lionela Messija (32) u Barceloni

Argentinskom nogometašu ugovor istječe u lipnju i nema informacija o mogućem produljenju. Očekuje se da će se Messi uskoro sastati sa čelnicima kluba, zajedno s ocem i agentom Jorgeom, kako bi razgovarao o novom ugovoru sada kada se klub pridružio Superligi.

Sudjelovanje u ovom projektu velik je financijski dobitak za Barcelonu, koja bi dobila više od 300 milijuna eura samo za nastup.

S tim novcem katalonski klub mogao bi izgraditi sportski projekt vrijedan ostanka Messija koji želi konkurentnu momčad, piše Marca.

  • +21
Barcelona - Athletic Bilbao, finale Kupa kralja Izvor: EPA / Autor: Julio Munoz

No postoji tu i problem pošto je Uefa najavila zabranu igranja za reprezentaciju igračima koji će biti dio Superlige, a Messija s Argentinom u sljedećih 18 mjeseci očekuju dva velika natjecanja – Copa America i Svjetsko prvenstvo.

I zato ako bi zbog reprezentacije napustio Barcelonu, popis bogatih klubova u koje bi mogao doći (a koji nisu dio Superlige), postao je ograničen, zapravo u igri je ostao samo PSG, jer Bayern nikada nije iskazivao interes za Messija zbog njegove ogromne plaće.