STRAH OD OZLJEDA

Zbog Strinićeve ozljede, sada je sve na ovom igraču...

22.05.2014 u 15:09

Bionic
Reading

Nakon što je izbornik nogometne reprezentacije Hrvatske Niko Kovač prijavio Fifi 30 igrača, na jedan način otežao si je posao. Naime, zbog protokola, više nema pravo novih poziva pa se sada svi s pravom pitaju koji će igrač na lijevom beku zamijeniti Ivana Strinića?

Nakon prve prozivke 30-orice igrača, Niko Kovač vrlo je brzo otpisao Ivu Iličevića, veznjaka HSV-a koji često ima pehove s ozljedama. Nažalost, zadnja ga je toliko sputala da ga je Kovač i prije priprema u Bad Tatzmannsdorfu odlučio prekrižiti.

No tim 'križanjem' nisu prestali Kovačevi problemi. U Zagreb je iz Ukrajine s bolnim mišićem stigao Domagoj Vida, ali je na svu sreću prošao bez teže ozljede pa je zasad 'unutra'. Međutim, drugi Ukrajinac, a riječ je o igraču Dnjipra Ivanu Striniću, u Zagreb je stigao s mnogo većim zdravstvenim problemom. Ruptura mišića, a koju su ponovljenim liječničkim pretragama utvrdili i liječnici naše reprezentacije, ipak je prevelika i sasvim sigurno sljedećih desetak dana neće moći normalno trenirati. A to je izborniku Kovaču sada predugo.

'Obavili smo jučer nove konzultacije i Strinić zbog rupture mišića neće moći s nama u Brazil', kazao je Kovač.

'Ivan se sa svojim klubom borio za Ligu prvaka i bilo je razumljivo da se stavi na raspolaganje klubu. Nakon 15 minuta morao je izaći s terena; nažalost ozljeda je obnovljena i, ponavljam, neće s nama u Brazil, jer bi zbog ovakve ozljede najmanje deset dana bio out', dodao je Kovač.

Pokušao je Kovač 'ublažiti' situaciju i hrabro je dodao kako rješenja, iako je i sâm priznao da nam je ta pozicija rak-rana, ima.

'Što se tiče pozicije lijevog beka, to je uvijek bilo problematično, ali što je, tu je. Meni osobno je krivo i zbog momaka i zbog nas. Nemamo toliko igrača u obrani kao recimo veznih igrač i napadača... Na toj poziciji imamo rješenja i igrače koji ga mogu zamijeniti, jer je poznato kako imamo igrače koji su prije igrali na lijevom boku. Vidjet ćemo u Bad Tatzmannsdorfu tko to može ispuniti', dodao je Kovač.

Na pitanje imaju li plan B za poziciju lijevog beka i može li Vedran Ćorluka igrati kvalitetno na toj poziciji, Kovač je s osmijehom kazao:

'Lijevog beka imamo, a vidjet ćemo na pripremama u Austriji hoće li nam trebati plan B.'

Među preostalim kadrom jedino logično rješenje - nudi se nogometaš Panathinaikosa Danijel Pranjić, povratnik u eri Nike Kovača (bivši izbornik Igor Štimac ga nije koristio u kvalifikacijama za SP). I sigurni smo da je Kovač mislio upravo na njega kada je rekao 'mi lijevog beka imamo'.

Pranjić je često šetao uz aut-liniju, od veznog reda do bekovske pozicije, što je svakako Pranjićeva prilika. Kao vezni igrač zna igrati prema naprijed, ali i kao bek zna kako se treba postaviti te, što je još važnije, trčati na razini Ivice Olića.

'Bekovi moraju biti taktički školovani, vrhunskih tjelesnih predispozicija za što češći odlazak naprijed, da sve to mogu što više puta ponavljati, i onda se još brže vraćati na svoju poziciju', objasnio je najbolji hrvatski lijevi bek Robert Jarni u razgovoru za Večernji list

Doduše, uvijek postoji nekakvo rješenje, pa je pitanje što će Kovač na kraju odlučiti. Pa, s obzirom na to da je 'perfekcionist' u svome poslu, možda se odluči i na najsigurniju varijantu, povratak u formaciju 3-5-2?

Igraj i osvoji – vrijeme je za Combo Kick! Prihvati izazov i osvoji poklon-pakete NIVEA MEN Sensitive!