LEONARDO REKAO AU REVOIR

Zbog ovog 'bodičeka' PSG ostao bez slavnog arhitekta

10.07.2013 u 14:45

Bionic
Reading

Po završetku ljetnog prijelaznog roka francuski nogometni prvak PSG ostat će bez sportskog direktora, Brazilca Leonarda

'Žalimo zbog njegovog izbora, ali i poštujemo takvu odluku. Zahvaljujemo mu zbog važnog doprinosa izgradnje vrhunskog europskog kluba u Parizu i želimo mu sve najbolje u karijeri u budućnosti,' stoji u priopćenju PSG-a.

Prijelazni rok u Francuskoj i službeno završava 31. kolovoza, nakon čega će Leonardo napustiti klub.

Dužnost sportskog direktora PSG-a bivši trener i igračka legenda Milana obnašao je od srpnja 2011. Na odlazak se odlučio nakon što ga je Disciplinska komisija francuske nogometne lige (LFP) kaznila prvotno sa devetomjesečnom suspenzijom zbog incidenta koji se dogodio nakon utakmice Le Championnata protiv Valenciennesa 5. svibnja, a kasnije je kazna i povećana na 13 mjeseci.


Kamera je uhvatila bivšeg reprezentativca Brazila kako se na ulazu u sudačku svlačionicu ramenom namjerno sudara sa sucem Alexandreom Castrom, što je ocijenjeno krajnje nedopustivim. Pravdao se uzalud Leonardo da je sucu htio samo pokazati za kakav je start tijekom susreta, po njegovom mišljenju nepravedno, isključio Thiaga Silvu.

Tijekom perioda suspenzije Leonardo ne bi imao pravo sjedenja na momčadskoj klupi uz travnjak, pravo ulaska u svlačionicu, a ne bi smio niti kontaktirati službene dužnosnike, suce, njihove pomoćnike i delegate.