KRALJEVSKA SEZONA

Zbog ovih je razloga Real ispred Barce i favorit za Primeru

13.02.2014 u 15:30

Bionic
Reading

Kravljeski je klub iz Madrida dobro iskoristio zimsku stanku i sada su prvi favorit za osvajanje titule u španjolskoj ligi. Tako misle kladionice, a tako misle i naši korisnici s portala Tribina.hr, a razlozi su slijedeći

Zašto Realu tako dobro ide objasnio je korisnik JoHayes13, s communtiy portala Tribina.hr, koji misli kako su se na vrijeme posložile kockice u toj momčadi:

'Kraljevi' iz Madrida zasad su na drugom mjestu, usprkos najvećem broju postignutih pogodaka u dosadašnjem tijeku prvenstva, jer su primili dovoljno da budu iza Barcelone. Ancelotti je promijenio sustav i u neku ruku i stil igre kluba, što je donijelo odlične rezultate, posebno u posljednje vrijeme zbog kojih se Reala gura kao najvećeg favorita za krajnje slavlje. Modrić je pronašao svoje mjesto pod suncem, Ronaldu se na krilu pridružio Bale i cilj La Decime se ne čini toliko nerealan.

Ronaldo i Messi daleko su bolje ocijenjeni od Diega Coste

Prvi korak prema tituli Ancelotti je već davno obavio kada je u veznoj liniji smjestio tri igrača, ostavivši dvama krilima otvoren prostor za ulazak prema sredini iza leđa usamljenog napadača. Nepredviđene situacije kao Khedirina ozljeda su stvari na koje se nikako ne može utjecati, ali iz toga se izrodila dobra vijest za Di Mariju koji je to kvalitetno iskoristio. Xabi i Modrić izgledaju kao stvoreni jedan uz drugog, a odlična forma obrambenih igrača izmamljuje osmijeh na lica svih Realovih navijača. Ramos je uvijek sklon nekoj gluposti, crvenom kartonu ili pogrešci, ali izvan tih tendencija zbog kojih mu se ne može u potpunosti vjerovati, igra na razini na kojoj dosad nije igrao. Slično se može reći i za njegovog, još 'luđeg' partnera Pepea, dok sa klupe svoju priliku čeka jedan od najboljih, ako ne i najbolji mladi stoper svijeta, Raphael Varane. Zadnjih mjesec dana djeluje idilično i malo je potrebnih promjena, ali svatko se može negdje poboljšati.

Indeks snage stožernih igrača Barcelone (s portala Tribina.hr)



Karim Benzema
često ima svoje crne minute, bolje rečeno utakmice, pa djeluje kao drugorazredni napadač. Možda tu utjecaja ima i činjenica da Morata nije prava konkurencija, pa ne treba gristi do kraja, koliko god to zvučalo banalno. Ancelotti bi zbog toga mogao početi gurati Ronalda na poziciju napadača, barem kada više nema rezultatske neizvjesnosti ili u manje zahtjevnim utakmicama. Cristiano sve više i više postaje klasični stijelac, nema više onih bespotrebnih driblinga s kojima ništa ne postiže. Zbog toga bi trebalo vidjeti kako bi ta opcija izgledala, sad kada je pristigao Bale. To bi vjerojatno odgovaralo i Velšaninu obzirom da bi prešao na svoju prirodnu lijevu stranu sa koje je puno opasniji. Ovime se otvara prostor na desnom krilu za Isca i Jesea, pa čak i Di Mariju ako bi se Talijan odlučio postaviti ga bliže golu. Time bi Benzema dobio upozorenje da nije nedodirljiv, a ekipa bi dobila plan B i određenu dozu nepredvidljivosti za protivnike. Idući prema kraju sezone, svaki mogući trik je dobrodošao.

Indeks snage stožernih igrača Real Madrida (s portala Tribina.hr)