DIRLJIVA GESTA ALŽIRCA U RIJECI

Zbog ove djevojčice Soudani je zabio golčinu o kojoj će se godinama pričati!

10.04.2017 u 11:59

Bionic
Reading

Nakon što je Alžirac El Arabi Hillel Soudani postigao u derbiju protiv Rijeke fantastičan gol škaricama, koji je Dinamu donio važan bod, nekima je svojom gestom pri slavlju natjerao suze na oči

Naime, ovim fantastičnim golom u 86. minuti – koji je po mišljenju mnogih jedan od najatraktivnijih golova od hrvatske samostalnosti o kojem će se godinama pričati - 29-godišnji Soudani nije zaboravio održati obećanje koje je dao 12-godišnjoj djevojčici Petri Kračun, učenici petog razreda osnovne škole iz Zagreba koja se bori s teškom bolešću. Naime, dan uoči derbija u Rijeci nogometaši Dinama Soudani, Gojak i Moro posjetili su Petru u njenom domu na zagrebačkim Ravnicama, četvrti pored maksimirskog stadiona.

Fotografija s tog druženja koju smo dobili zahvaljujući obitelji Kračun govori više od riječi, a Soudani je tom prilikom dao obećanje Petri kako će – ako zabije gol – taj trenutak posebno obilježiti, o čemu smo pisali.

U 86. minuti, nakon što je Soudani zabio škaricama za izjednačenje (1:1) proslavio je gol sa suigračima, ali nije zaboravio taj gol posvetiti bolesnoj 12-godišnjoj djevojčici Petri. Održao je dato obećanje, a golčinu godine možete vidjeti OVDJE.

Naime, u smjeru kamera Soudani je rukom pokazao slovo P ime je mnogima – koji znaju s kakvim se problemom Petra suočila – natjerao suze na oči. A malenu Petru, koja se bori s teškom bolešću, napunio je srećom i zadovoljstvom…

'Petra je izrazila želju da zabijem gol Rijeci i rekao sam joj da hoću i zbog nje sam rukom napravio slovo P da zna kako je gol posvećen njoj', kazao je kratko Soudani koji je ovim potezom pokazao o kakvoj se osobi radi. Dinamo zaista može biti sretan što ima tako sjajnog velikog igrača još većeg srca.

'Presretna sam zbog svega toga, nisam mogla spavati od uzbuđenja, hvala Soudaniju na svemu. Gledala sam utakmicu, gol je bio prekrasan, vidjela sam kad je napravio slovo P. Čuli smo se i poslije utakmice', kazala je nasmijana Petra, prenose Sportske novosti.

Dodajmo kako je malena Petra obećala Soudaniju kako će, kada ozdravi, doći na utakmicu Dinama. Možda to bude već 27. svibnja, kada na stadionu u Maksimiru utakmicu posljednjeg 36. kola igraju upravo Dinamo - Rijeka.

Rijeka - Dinamo 1:1, Soudani 87'