NA SVE SE PAZI

Zbog ekstremnih uvjeta ručak u neobično vrijeme; doznali smo što su reprezentativci imali na meniju

Bionic
Reading

Hrvatska nogometna reprezentacija od 15 sati u Osijeku igra važnu kvalifikacijsku utakmicu protiv Walesa

Kraj sezone, važnost dvoboja, pritisak rezultata, rani početak, i što je još najgore od svega - velika vrućina.

Sve to bit će izazov izborniku Daliću i njegovim izabranicima u subotnjem ogledu, koji je na rasporedu od 15 sati na stadionu Gradski vrt, protiv Walesa.

No, kako su rekli i izbornik i kapetan Luka Modrić, kako 'nama tako i njima', s time da ovaj rani početak i nije nešto najekstremnije što se moglo dogoditi, te da su u proteklih sedam dana napravili sve kako bi pobijedili Velšane.

Naravno, da bi učinak u najvažnijem trenutku bio najveći, važnu ulogu imaju i ostali članovi reprezentativnog stožera, od liječnika, fizioterapeuta, pa do kuhara.

>> Glasni Velšani nisu uspjeli prekinuti snove hrvatskim igračima, ali ni ugasiti prekrasne prizore s Drave

A uz reprezentaciju već je godinama Tomica Đukić, koji je reprezentaciju dočekao u 'svom' hotelu Osijek, gdje radi kao 'chef'.

S obzirom na ekstremne uvjete odnosno temperaturu od kojih 33, 34 °C, ali i rani početak dvoboja, kada se treba paziti da se igrači ne 'natrpaju' pa punog želuca statiraju na terenu, zanimljivo je što će i kada igrači pojesti.

I baš zbog tog ranijeg termina odigravanja, doručak nije obavezan, odnosno oni i koji su htjeti nešto prigristi, napravili su vrlo rano.

Ručak je pak u planu oko 11.30 sati, s time da je na meniju 'light' hrana: bistra juha, riba i(li) bijelo meso sa žara, kuhano povrće, evenutalno uz maslinovo ulje, nešto od kalorijski bogatije hrane poput tjestenine i riže, te svježa salata. I to sve u relativno malim količinama, na što su nogometaši ustvari i navikli kada je u pitanju dan utakmice.

  • +7
Trening hrvatske nogometne reprezentacije u osječkom Gradskom vrtu Izvor: Cropix / Autor: Ivan Peric / CROPIX