PRVA REAKCIJA NAŠEG IGRAČA

Završni turnir najboljih tenisača postaje Čilićeva 'noćna mora', a mladi talent 'crna mačka'

Bionic
Reading

Marin Čilić poražen je u u svojem prvom meču u skupini na ATP Finalsu u Londonu od Alexandera Zvereva 6:7(5), 6:7(1) nakon dva sata i devet minuta igre

'Noćna mora' za najboljeg hrvatskog tenisača se nastavlja barem što se tiče njegovih nastupa na završnici najboljih igrača svijeta. Ovo je je četvrti puta da je Čilić izborio ATP Finals (2014., 2016., 2017.), a u svojem ukupno desetom meču upisao je čak deveti poraz.

Ovoga puta bolji od njega je bio njemački talent Alexander Zverev koji se polako pretvara u crnu mačku za našeg tenisača. Čilić ga je dobio u njihovom prvom međusobnom susretu 2015. u Washingtonu, a zatim je krenula serija Zvereva koji je dobio, uključujući i ovaj, sljedećih šest susreta.

Svaki puta je bilo dramatično, ali uvijek je u ključnim trenucima Nijemac bio koncentriraniji i precizniji.

U Londonu je Marin u oba seta imao prednost, a opet je izgubio u dva seta. Čilić je u ovom meču imao samo 52 posto ubačaja prvoga servisa, a bez servisa nije mogao do trijumfa.

Marin je sjajno započeo dvoboj, poveo je s 3:0 i 5:2, ali je Zverev uspio vratiti 'break' zaostatka u devetoj igri, kada je Čilić servirao za set. Set je otišao u 'tie-break", u kojem je Zverev poveo s 6-3, a Marin potom spasio dvije set lopte, no na svoj servis nije uspio i treću.

I u drugom setu je Čilić stigao do prvog oduzimanja servisa kod 3:3, no Zverev je odmah u sljedećem gemu vratio 'break' za 4:4. Kod 4:5 na svoj servis Čilić je spasio meč-loptu, a kod 5:6 neugodnih 15-30. No, u 'tie-breaku' je Nijemac nastavio s pritiskom, poveo je s 5-1 i lako priveo meč kraju.

  • +3
Marin Čilić - Alexander Zverev, ATP Tour Finals 2019. Izvor: Licencirane fotografije / Autor: FACUNDO ARRIZABALAGA/EPA

'Počeo sam dobro, vodio sam 4:1 i imao break loptu za 5:1. Nakon toga stvari su se preokrenule i on je dobio set u tie-breaku. Gledajući početak seta čini mi se da sam bio bolji igrač i da sam ga trebao dobiti. U drugom setu opet prvi dođem do breaka i povedem 4-3, onda već su sljedećem gemu izgubim servis', kazao je Čilić, koji je šesti puta zaredom izgubio od Zvereva.

'U mečevima protiv najboljih događaji mi se ti usponi i padovi. Moram raditi na tome da mi se to ne događa tako često. Bilo bi bolje da sam startao pobjedom, ali očekuju me još dva meča. Nadam se da ću protiv Isnera i Đokovića pokazati odličan tenis', dodao je Čilić, koji u srijedu igra protiv Amerikanca Johna Isnera.