HRVATICE I HRVATI...

Zašto se ispričava emotivni Vedran Ćorluka?

26.06.2016 u 14:29

  • +39

EURO 2016., Hrvatska - Portugal

Izvor: Reuters / Autor: Charles Platiau

Bionic
Reading

Hrvatski igrači s novom 'ranom na srcu' napuštaju Francusku i oko 21 sat trebali bi sletjeti u Zagreb. Nakon rušenja Španjolske očekivali su više, ali pokazalo se da im šah ne ide tako dobro kao nogomet kojega u osmini finala i nije bilo previše...

Poraz od Portugala došao je kao šok ogromnoj većini nacije. Nakon prospavane noći u tugu se zario i racio koji kaže da su Hrvati kroz skupinu prošli raskošnom tranzicijom i okomitom igrom, a protiv Portugala toga nije bilo. Ovakva utakmica, a najbezobrazniji dio europske javnosti raspravlja je li ona bila najlošija u povijesti Eura, izjednačava favorita i 'pasivnog lovca' i sve svodi na element sreće.

Hrvatski udarci odsjedali su u okviru gola ili izvan njega, dok je 'podmuklom' Portugalu dovoljna bila i jedna akcija za ulazak u četvrtfinale. Čačić sam sebe uvjerava da je sve bilo OK, dok igrači kroz suze pokušavaju dočarati navijačima koliko im je teško.

Hvala vam Hrvati i Hrvatice... Nije važno bilo odbojka, rukomet, košarka, vaterpolo, skijanje, atletika ili nogomet... Zapamtite IZNAD SVIH HRVATSKA!! Dragi navijači vole vas svi vaši sportaši i oprostite nam za neuspjehe,' pustio je putem Instagrama (poruka ispod teksta) Vedran Ćorluka, prvi nogometaš koji je na velikom natjecanju nastupio u vaterpolskoj kapici.


Kapica ide u Uefin muzej, a Ćorluka i suigrači će s vremenom shvatiti da ovo - nije neupjeh. Prošli su skupinu i ispali od pametnijeg sastava, koji je imao bolje vodstvo (ne samo trenersko) i malo sreće. Isprika kome? Zbog čega? Pa na kraju će ostati samo jedan pobjednik, svi ostali otići će razočarani. To je sport, nema tu razloga za ispriku.

Dao si sve od sebe? Jesi. Nije bilo dovoljno da si ispuniš ambicije? Očito nije. Onda ili smanji ambicije ili počni slagati preduvjete za idući nalet. Ako već nisu, nitko osim Subašića jednom, u stanju zinuti o problemu koji razdara taj IZNAD SVIH poklič efikasnije od ebole, možda je pametnije izbjagavati velike riječi i misli usmjeriti prema Rusiji 2018. Jer, kraj takvog vodstva neuspjeha - nema.