na listi još osam igrača

Zar je moguće? Novi trener Barcelone tjera Ivana Rakitića

31.05.2017 u 12:58

Bionic
Reading

Novoimenovani trener Barcelone Ernesto Valverde odlučio je posložiti svlačionicu po svom ukusu te je, prema pisanju španjolskih medija, sastavio listu igrača na koje ne računa u novoj sezoni

Ernesto Valverde ovog tjedna i službeno je predstavljen kao nasljednik Luisa Enriquea na klupi Barcelone. I samo nekoliko dana nakon te inauguracije sastavio je popis igrača kojih će se katalonski klub u sljedećim tjednima pokušati riješiti.

Kako pišu španjolski mediji, na tom popisu pola je momčadi, a na njemu su i igrači koji su imali zapaženu minutažu u prošloj sezoni. Između ostalih, naš Ivan Rakitić. Doduše, sve je to pomalo zbunjujuće jer Rakitić je prije tri tjedna produžio ugovor s klubom do 2021. godine i sigurni smo da su u to vrijeme čelnici Barcelone već znali da će Valverde biti novi trener.

Osim Rakitića, na listi za odlazak su Aleix Vidal, Jeremy Mathieu, Lucas Digne, Jordi Alba, Rafinha, Arda Turan, Paco Alacer i Denis Suarez.

Naravno, novi šef ima i popis igrača koje želi dovesti. Tako se na njegovoj listi pojačanja našao veznjak Manchester Uniteda Ander Herrera te desni bek Arsenala Hector Bellerin.

Također, novi igrač Barcelone mogao bi postati i francuski stoper Aymeric Laporte, kojeg je Valverde prethodnih godina vodio u ekipi Athletic Bilbao.

Ukoliko mu čelnici kluba uistinu daju takve ovlasti, a nemaju razloga mu ne vjerovati jer tek su ga postavili, a iza Barcelone je skromna sezona u kojoj je ispala u četvrtfinalu Lige prvaka te ostala iza Reala u prvenstvu, vidjet ćemo hoće li hrvatskom veznjaku uistinu dati ispisnicu.