U SPLITU

Započela sedma sezona Lino višebojca

05.10.2012 u 15:35

Bionic
Reading

Lucija Mudrinić, pobjednica šeste sezone Lino višebojca dobila je u svom rodnom Splitu nasljednicu. To je učenica petog razreda Antonija Šegović koja je premoćno pobijedila na otvaranju novog kruga ovog natjecanja u OŠ Ravne njive. Antonija je osvojila 140 bodova, priznajući da su joj u tome uz podršku prijateljica iz razreda najviše pomogli upravo Lucijini savjeti.

I dok je vesela djevojčica koja trenira odbojku jednostavno osvojila pobjednički pehar kod dječaka je trebalo doći do pripetavanja. Na kraju natjecanja dva osmaša, Tino Stefanović i Ivan Vitaljić imali su po 140 bodova, pa su izvođenjem rukometnih sedmeraca odlučivali o pobjedniku. Uspješniji je bio Ivan, inače košarkaš, pa je s velikim osmjehom na licu primio pehar kojeg mu je uručila proslavljena atletičarka Blanka Vlašić

Uz Blanku čiji je dolazak u dvoranu frenetičnim skandiranjem pozdravilo gotovo 800 učenika OŠ Ravne njive, na otvaranju sedme sezone Lino višebojca gostovali su i najbolja hrvatska gimnastičarka Tina Erceg, vrhunski jedriličar i olimpijac Ivan Kljaković Gašpić te nogometaši Hajduka Goran Jozinović i Krešo Ljubičić. Oni su djeci podijelili brojne autograme, ali i savjetovali da se bave sportom i pravilno hrane. Poznati sportaši posebno su podržali Podravkin projekt školskih jelovnika kojem je cilj unaprijediti prehrambene navike djece osnovnih škola u Hrvatskoj, a koji je predstavljen uoči Lino višebojca.