otkrio Amerikancima

Slaven Bilić otvoreno govorio o time kakav je zapravo Luka Modrić izvan terena, a dotakao se i teme vezane za Hrvata koja je mnoge zaprepastila

07.04.2022 u 10:39

Bionic
Reading

Ova sezona prepuna je uspona i padova za Real Madrid, ali nakon gostujuće pobjede protiv Chelseaja (3:1) u prvoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka opet ih svi hvale. No bivši hrvatski izbornik Slaven Bilić Amerikancima je zapravo najviše pričao o Luki Modriću

Španjolski mediji puni su hvale i pišu da je Luka Modrić odlično odigrao cijeli susret za Real, s naglaskom na cijeli vezni red, te je još jednom dokazao da u 37. godini života može igrati vrhunski nogomet.

Slaven Bilić, kao stručni komentator za američki CBS Sports, najviše je govorio o Modriću, a prati ga od juniorskih dana i kod njega je stasao u mladoj hrvatskoj reprezentaciji.

'Luka je postao vođa Reala, a to je ipak nešto posebno za stranog igrača, pogotovo u njegovim godinama. Raul i Casillas ipak su Španjolci, domaći igrači, njima je bilo lakše. Sjetite se Sneijdera i Van Nistelrooya - čim su malo pali, riješili su ih se. Real oduvijek želi imati samo najbolje strance u momčadi. Luka je napravio veliku stvar time što je u tim godinama dobio novi ugovor. U Realu je to jako teško', kazao je između ostalog Bilić.

Taj podatak - da igrač koji će uskoro proslaviti 37. rođendan dobije novi ugovor u Realu - mnoge je zaprepastio. Ali Bilić nije iznenađen jer jako dobro zna što je Modrić prošao na putu do ovog statusa, od bijega iz ratom zahvaćenog Zatona Obrovačkog do izbjeglištva u Zadru te neuspješne probe u Hajduku nakon koje je uspio u Dinamu doći do statusa zvijezde i reprezentativca.

Pričao je Bilić Amerikancima i o tome kakav je Modrić u svlačionici.

'Totalno je drukčiji i pravi je vođa. Na terenu je uvijek bio vođa, a sada je i u svlačionici. Nakon što je dobio Zlatnu loptu shvatio je da je najbolji te da mora preuzeti dodatnu odgovornost. Luka je inače duhovit tip, voli se nasmijati i lako se može vidjeti da uživa u svakom trenutku', dodao je Bilić.

  • +3
Liga prvaka: Chelsea - Real Madrid, 6.4.2022. Izvor: EPA / Autor: NEIL HALL