TRAŽI SE 16. PRVOLIGAŠ

Žalba Istre HNS-u: Jesmo li jednaki?

15.06.2011 u 18:41

Bionic
Reading

O sudbini NK Istre 1961 odlučivat će se u petak, na sjednici Izvršnog odbora HNS-a, doznajemo od zamjenika predsjednika pulskog nogometnog kluba Darka Jergovića

Naime, ulaskom NK Gorice i Lučkog pulski prvoligaš prebačen je u drugu ligu, no sve još nije gotovo budući da je Uprava NK Istre uložila žalbu. Naime, pritužili su se upravo na ulazak Gorice u prvu ligu iako nema adekvatne uvijete.

'Po standardima i pravilnicima HNS-a, nemaju mjesto odigravanja utakmica. Mi smo prošle godine trebali od Grada Pule ishodovati potvrdu i garancije da se na stadionu izvode radovi i morali smo, kao što je poznato, igrati utakmice u Rijeci dok se stadion gradio. Prema tome, nema razloga da se nešto jednima odobri, a drugima ne', kaže Jergović.

U Upravi su gotovo u potpunosti uvjereni kako će ishod pritužbe biti u korist pulskog nogometnog kluba koji ima i potpuno novi stadion Aldo Drosina.

Naime, Istra je lani dobila uvjetnu licencu za igranje u 1. HNL pa je tako Grad Pula morao dati garantno pismo kako će stadion Aldo Drosina biti gotov na vrijeme. No nitko nije iz HNS-a tražio da Grad Velika Gorica garantira da će se izgraditi potrebna infrastruktura na stadionu Gorice, pa se Puljani pitaju vrijede li u HNS-u dvostruki kriteriji.