SUPERSPORT HNL

Zahuktala Gorica gostuje kod Varaždina, ranjeni Osijek kod Slavena. Evo gdje gledati...

30.09.2023 u 09:28

Bionic
Reading

U subotu su na rasporedu dvije utakmice 10. kola SuperSport HNL-a. Varaždin od 17 sati dočekuje Goricu, a Slaven Belupo od 19.15 Osijeka. Obje utakmice možete gledati na kanalu MAXSport 1, MAXtv.

Varaždin - Gorica, 17 sati (MAXSport 1, MAXtv)

Varaždinci su se dobro namučili ne bi li preko Grobničara ušli u osminu finala SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa, a prolaz dalje osigurali su boljim izvođenjem jedanaesteraca.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

'Najbitniji je prolaz u Kupu i to što smo htjeli smo i ostvarili, ali nismo se nadali da ćemo doći do jedanaesteraca, već smo htjeli pobijediti u regularnom dijelu', rekao je trener Varaždina Mario Kovačević. Na toj su utakmici Varaždinci doživjeli šok. Zbog ozljede (dvostruki prijelom stopala) iz sastava će najmanje mjesec i pol dana izbivati Ante Vukušić, a u konkurenciji za momčad neće biti Šego i Lamine Ba.

Kovačević je pun riječi hvale za subotnjeg protivnika:

'Gorica je odlična ekipa, možda u najboljem trenutku u najboljoj formi. Odlazak trenera Sopića nije se osjetio, u posljednje četiri utakmice imaju četiri pobjede, tri u prvenstvu i jednu u Kupu. Dobro su posložena ekipa, imaju širinu. Posljednje međusobne utakmice bile su zanimljive, u prvom kolu ove sezone svakoj je momčadi pripalo po jedno poluvrijeme. U svakom slučaju očekuje nas zanimljiva i teška utakmica', naglasio je trener Varaždina.

Uoči susreta 10. kola SuperSport HNL-a, Gorica se nalazi na četvrtoj poziciji na tablici s 15 bodova dok je Varaždin šesti s četiri boda manje.

'Očekujem sličnu, ako ne i težu utakmicu od one protiv Istre. Varaždin izgleda jako dobro kao momčad, teže igri, što je također i moja filozofija. Apsolutno smatram da je njihov najveći plus taj momčadski aspekt u koji vrlo dobro uklapaju individualnu kvalitetu', rekao je uoči gostovanja u Varaždinu trener Gorice Dinko Jeličić.

Slaven Belupo - Osijek, 19.15 sati (MAXSport 1, MAXtv)

Nogometaši Slaven Belupa sutra će u sklopu 10. kola SuperSport Hrvatske nogometne lige na koprivničkom Gradskom stadionu Ivan Kušek – Apaš ugostiti Osijek. Utakmicu koja će se igrati s početkom u 19:15 sati. Trener Slavena Roy Ferenčina ima jasnu poruku:

'Gledamo sebe i želimo sva tri boda. Vrijeme je za pobjedu koja bi nam donijela samopouzdanje za nastavak prvenstva. Znamo da nas čeka dobar protivnik, no ako podignemo razinu agresivnosti i realizacije doći ćemo do cilja.'.

Imperativ osvajanja sva tri boda ima i Osijek koji ne želi da mu momčadi s vrha poretka daleko odmaknu:

'Sigurno da je imperativ veći. Četiri utakmice smo bez pobjede, znam u kakvom je stanju momčad. Kada sam dolazio bili smo devet utakmica bez pobjede, ali znam kako ih pripremiti, pobijediti utakmicu i vratiti se na stare staze. Najvažnije je da budemo pravi. A što se tiče promjena tražit ćemo karaktere, igrače koji će dobro ući u utakmicu od prve minute, nametnuti se, dominirati i kontrolirati utakmicu. Kada tako krenete onda do izražaja dođe i individualna kvaliteta koju sigurno imamo, rekao je trener Osijeka Stjepan Tomas Osijeka.'

Standings provided by Sofascore