seha liga

'Zagrebaši' na krilima Damira Bičanića do trećeg finala; tamo ih čeka Vardar

02.04.2019 u 18:08

Bionic
Reading

Rukometaši PPD Zagreba pobijedili su u hrvatskom polufinalu SEHA lige Nexe iz Našica 28:23. U finalu će igrati protiv Vardara, koji je dobio domaći Meškov 25:23

Rukometaši PPD Zagreba uoči dvoboja u Brestu bili su lagani favoriti protiv našičkog Nexea. Jer iako u laganom padu, ovo je za igrače Branka Tamšea bila utakmica za ispunjenje još jednog cilja.

Damir Bičanić s tri je gola na početku utakmice odveo Zagreb do 3:0, a Nexe je taj zaostatak uglavnom gledao s tim 'minusom'.

Uspjeli su se igrači Hrvoja Horvata približiti i na minus dva, doduše tek jednom, a zbilo se to u 38. minuti dvoboja. Međutim, nakon kontre Jelinića, golman Zagreba Ristanović skinuo je čisti 'zicer' i umjesto da Nexe dođe na 16:17, Horvat je pogodio za 18:15.

Povezao je Ristanović potom još par obrana, a u napdačkom dijelu raspucao se Bičanić, koji je na kraju zabio sedam golova. za konačnih 28:23.

PPD Zagreb su do pobjede predvodili Damir Bičanić sa sedam golova, Aleks Vlah je dodao šest, a Zlatko Horvat pet golova, dok je Radivoje Ristanović sakupio 10 obrana.

Kod Nexea najefikasniji je bioi Marko Buvinić sa sedam golova pri čemu je šest zabio iz sedmeraca, dok su Ivan Vida i Marin Šipić zabili po četiri gola. Halil Jaganjac je dodao tri pogotka.

U drugom polufinalu Vardar je bio bolji od bjeloruskog Meškova s 25:23 (14:10).

Bit će to repriza lanjskog finala iz Skoplja, no nadamo se s drugačijim ishodom. Naime, prošle godine je slavio Vardar sa 26:24.