TRI OGLEDA SPLIT vs. ZAGREB

Zagrebački sport na subotnjoj fešti u Splitu

15.11.2012 u 13:32

Bionic
Reading

Ljubitelji sporta u gradu pod Marjanom u subotu će imati priliku uživo pogledati tri poslastice, najprije na Gripama, gdje u popodnevnim satima gostuje Cibona, potom nešto kasnije rukometašice Splita ugošćuju Trešnjevku, a potom i na Poljudu gdje će Hajduk ugostiti Lokomotivu

Sportski vikend u 'najsportskijem gradu na svitu' obilježit će čak tri subotnja splitsko – zagrebačka ogleda. Najprije će se u 16.00 sati na Gripama, u okviru regionalne košarkaške lige ogledati Split i Cibona. Osim tradicionalnog rivalstva ova dva kluba, domaćini imaju i poseban motiv. Cibona je naime jedina momčad koja je u prošloj sezoni slavila na Gripama i žuti imaju poseban motiv da im uzvrate.

Dva sata kasnije ljubitelji ženskog rukometa svjedočit će ogledu Splita i Trešnjevke, dok će se u 19.00 sati, na Poljudu odigrati utakmica između Hajduka i Lokomotive, u kojoj će domaćini također tražiti poravnanje starih računa. Lokomotiva je u prvom ogledu ove sezone svladala Hajduka na Maksimiru sa 2:0, no Splićani su se nakon utakmice opravdano žalili na prvi gol Lokomotive postignut iz evidentnog zaleđa.

Internet portalima i navijačkim forumima već kruže pozivi Splićanima da dođu dati podršku žutima i bilima u ogledu s tradicionalno velikim rivalima Cibonom, te Lokomotivom, koju svi percipiraju kao podružnicu Dinama. Nema sumnje kako će se u subotu tražiti ulaznica više, pogotovo za Gripe, a i Poljud bi mogao biti lijepo popunjen, pogotovo jer je povoljna vremenska prognoza. No i ljubitelji ženskog rukometa doći će na svoje.