Velika anketa

Zagrebački gradonačelnik Tomašević otkrio javnosti: Stigao je prijedlog da se stadion nazove po Ćiri, ali…

23.02.2023 u 13:27

Bionic
Reading

Nedavno nas je napustio Miroslav Ćiro Blažević, trener svih trenera, a ubrzo nakon njegove smrti pojavila se inicijativa da se novi zagrebački stadion – koji je u planu u Maksimiru - nazove po Ćiri.

Kako sve nisu samo glasine i inicijativa pojedinaca potvrdio je i zagrebački gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević prilikom gostovanja u emisiji 'U mreži politike' na MrežiTV.

Osim o aktualnim temama, ona koja svakako najviše zanima ljubitelje nogometa je novi maksimirski stadion na kojem bi igrao GNK Dinamo, ali i Vatreni.

No, paralelno s tim pojavila se i inicijativa te se sve više govori o tome treba li legendarni Miroslav Ćiro Blažević dobiti u Zagrebu, jer je ostavio dubok trag u hrvatskog i zagrebačkom nogometu, dobiti u glavnom gradu svoju ulicu ili trg, a spominje se i spomenik.

'Procedura je složena. Treba prvo ime dodati u Fond imena, zatim naći ulicu i mjesto koje je prikladno, a i obitelj se mora složiti s time. Nekoliko inicijativa je već najavljeno pa ćemo unutar Gradske skupštine razgovarati o tome s koalicijskim partnerima', kazao je Tomašević dodavši:

  • +22
Miroslav Ćiro Blažević karijera Izvor: EPA / Autor: Achim_Scheidemann

'Da, stigao je prijedlog da se stadion nazove po Ćiri. Ali, kao što znate, pitanje stadiona je takvo da ga prvo treba izgraditi, odnosno srušiti postojeći i izgraditi novi. Nije čest slučaj da nekoga toliko ljudi poštuje i voli. I političari i oni koji nisu, i lijevi i desni', dodao je Tomašević.

Podsjetimo kako je Ćiro nedavno u svom rodnom Travniku, gradu u BiH, dobio velik mural. A to je sigurno tek početak sličnih inicijativa na prostoru bivše države…

No, kad će se uopće početi rušiti maksimirsko ruglo i kad će početi izgradnja novog modernog stadiona, nije poznato.

U našoj anketi pitamo vas treba li jednoga dana kad bude završen novi maksimirski stadion nazvati 'Miroslav Ćiro Blažević.'

  • +9
Travnik: Oslikan mural u čast Miroslavu Ćiri Blaževiću Izvor: Pixsell / Autor: Armin Durgut/PIXSELL