ODBOJKAŠKI TROFEJ BEOGRADA

Zagrebačke odbojkašice srebrne u Srbiji

02.05.2012 u 10:49

Bionic
Reading

U natjecanju ženskih selekcija na 47. kadetskom turniru gradskih odbojkaških reprezentacija Beograd prvi, Zagreb drugi, a Osijek treći

Na 47. kadetskom odbojkaškom turniru gradskih selekcija Trofej Beograda za igračice pobijedio je sastav Beograda, grada domaćina, srebro je osvojila reprezentacija Zagreba, a broncu selekcija Osijeka. Na tom natjecanju sudjelovalo je 16 gradskih vrsta iz Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Crne Gore i Srbije.

U nadmetanju 18 gradskih momčadi prvo mjesto osvojio je Novi Sad, Osijek je bio deveti, a Zagreb 13.

Da se u i u Hrvatskoj ponovno rađa uspješna generacija mladih odbojkašica dokazuju plasmani Zagrepčanki i Osječanki na beogradskom turniru. U polufinalu su snage odmjerile upravo hrvatske selekcije.

'Polufinalna utakmica zagrebačkih i osječkih kadetkinja proglašena je ljepoticom turnira', obavijestio je Nino Matjačić, izbornik zagrebačke selekcije.

Nakon velike borbe, zagrebačke igračice pobijedile su osječke 2:1 (15:25, 30:28, 15:11). U finalu beogradska selekcija bila je ovaj put doista prejaka za zagrebačku. U susretu za treće mjesto Osijek je pobijedio Sremsku Mitrovicu.
Istodobno, Zagrebova članica Lucija Bojanjac proglašena je najboljom tehničarkom beogradskog turnira.

Zagrebačke odbojkašice na Trofeju Beograda 2008. osvojile su zlato, a lani i preklani broncu.

U Zagrebu će se od 18. do 20. svibnja održati Trofej Zagreba, pozivni turnir također gradskih kadetskih selekcija. Nastupit će muški i ženski sastavi iz Kaštela, Osijeka, Beograda i Zagreba.

Rezultati Zagreba na 47. Trofeju Beograda: Zagreb - Stari Banovci 2:0, Zagreb - Valjevo 2:0, Zagreb - Kamnik 2:0; polufinale: Zagreb - Osijek 2:1; finale: Zagreb - Beograd 0:3.
Rezultati Osijeka: Osijek - Skopje 2:0, Osijek - Vranje 2:0, Osijek - Novi Sad 0:2; polufinale: Zagreb - Osijek 2:1; utakmica za treće mjesto: Osijek - Sremska Mitrovica 2:0.