MRAVI SRUŠILI LIDERA

Zagreb velikim serijama slomio Hemofarm

12.11.2010 u 22:09

Bionic
Reading

Pod Ciboninim tornjem domaća je publika napokon slavila pobjedu. Na sceni je bio Zagreb koji je u dinamičnoj utakmici svladao vodeći sastav regionalne lige, srpski Hemofarm rezultatom 76:73 (23-18, 25-16, 9-16, 19-23)

Gledatelji su vidjeli dvoboj doslovno prepun preokreta. Mravi su krenuli furiozno i polaganjem Žorića u šestoj minuti poveli sa 20:9. Hemofarm je ove godine možda i najjača momčad lige i bilo je jasno da je kraj daleko.

Ali baš da će već u 12. minuti Srbi Jordanovim zakucavanjem, koji pretenciozno nosi broj 23, povesti sa 24:23, nije se moglo predvidjeti. Instantno je krenula nova serija i domaćini su do velikog odmora košem i bacanjem Žorića došla na višak od 14 koševa.

Ni ta prednost nije bila duga vijeka; u šest minuta nastavka Mačvan i društvo dolaze na minimalan zaostatak i nagovješćuju tijesnu završnicu. Početkom četvrte Zagreb je ponovno otišao na deset koševa razlike, ali treba li uopće spominjati da je to iniciralo novu 'oluju' gostiju koja je sedam minuta kasnije dovela do njihovog vodstva od 64:67.

Krenula je završnica 'na mišiće' u kojoj je ključna figura bio iskusni Mulaomerović koji je pogađao iz svih pozicija. Simon je izjednačio tricom a najiskusniji igrač na parketu zabio je svih devet zagrebovih koševa u ostatku dvoboja i slomio žilave goste iz Vršca.

Euforičnom završnicom Mulaomerović je prikupio 23 koša (šut 7/1, pet trica), a poslovično dobar bio je i Žorić sa 17 koševa i 10 skokova. Ipak, u završnici ga nije bilo zbog pet prekršaja. Simon je zabio 16, Kasun 11, a kod gostiju je najbolji bio Vukovarac Milan Mačvan sa 18 koševa i pet skokova. Odličan je bio i Krstović sa 10 koševa, sedam skokova i šest dodavanja, ali Zagreb je itekako zaslužio pobjedu kojom je prekinuo niz od triju poraza.

Idući dvoboj mrava na rasporedu je u utorak kada u prvom kolu Challenge kupa dočekuju Telekom iz Bonna.

Loša vijest za trenera Bajramovića nova je ozljeda Tonija Prostrana koji je udario koljenom u reklamu i šepajući napustio parket.