pavlović ide u njemačku

Zagreb ostao bez svog najboljeg rukometaša: Odlazi u perspektivnu sredinu!

24.04.2018 u 09:58

Bionic
Reading

Talentirani Domagoj Pavlović sljedeće sezone igrat će za njemački Melsungen, potvrdio je PPD Zagreb ovog utorka...

Mladi 25-godišnji rukometaš koji je karijeru započeo u Ivanić Gradu definitivno je bio najveći talent u redovima Zagreba posljednjih godina, no ozljede su ga zaustavile i onemogućile mu kontinuirane nastupe.

  • +5
Finale SEHA lige, Vardar - Zagreb, 2018. Izvor: Cropix / Autor: Maja Zlatevska / CROPIX

Sada kada je napokon zdrav Pavlović je ponovo jedan od najboljih igrača na terenu u svakoj utakmici, što je privuklo njemački Melsungen koji se uspio dogovoriti sa Zagrebom pa će Domagoj karijeru nastaviti u Njemačkoj sljedeće sezone.

'Jako sam sretan što ću dobiti priliku zaigrati u najjačoj ligi na svijetu. Oduvijek mi je bila želja otići u Bundesligu i dobiti jasniju sliku o tome koliko rukometno vrijedim. Melsungen je jedna zdrava i perspektivna sredina, klub je sjajno uređen, a pri adaptaciji će mi sigurno puno značiti što me tamo čeka reprezentativni kolega Marino Marić. Rukometnom klubu Zagreb želim zahvaliti na predivne četiri godine provedene ovdje i svojim suigračima želim sve najbolje u sljedećoj sezoni,' prenosi PPD Zagreb izjavu Domagoja Pavlovića na službenoj stranici.

'Domagoju želimo svu sreću u nastavku njegove karijere. On je sjajan igrač i odlična osoba i zaslužuje priliku da zaigra među najboljima. U četiri godine provedene kod nas pokazao je veliki profesionalizam i ostat će zapamćen kao igrač koji se nikada nije štedio i koji se uvijek bezrezervno davao za klub bez obzira o kojem je natjecanju ili utakmici bila riječ. Njegov odlazak u igračkom i ljudskom smislu nije lako nadoknaditi, ali Zagreb ide svojim putem i mi smo sigurni da smo pravilnim kadroviranjem momčadi, a tu u prvom redu mislim na dovođenje najboljih mladih igrača poput Davida Mandića i Filipa Vistoropa, napravili prave poteze koji će klubu osigurati svjetlu budućnost,' kaže pak generalni menadžer Božidar Jović.

Pavlovićev odlazak loša je vijest za Zagreb, ali dobra za hrvatsku reprezentaciju jer se očekuje njegov napredak u Budesligi. Zbog ozljeda nije odigrao mnogo utakmica za izabranu vrstu dosad, no to će se sigurno promijeniti u budućnosti...