SPEKTAKL

Zagreb će vidjeti i ovu prelijepu Ruskinju

22.11.2013 u 16:31

Bionic
Reading

Najstarije svjetsko klizačko natjecanje, Zlatna pirueta Zagreba, dobila je novu potvrdu kako će njezino 46. izdanje biti jedno od najboljih do sada

Nakon potvrde da će u Zagrebu od 5. do 7. prosinca 2013. klizati dvije velike zvijezde, Yuna Kim i Miki Ando, sjajno ovogodišnje izdanje upotpunit će i jaka ruska reprezentacija.

U Ledenu dvoranu Doma sportova dolazi sjajan plesni par, pobjednici prošlogodišnje Piruete, Ekaterina Rjazanova i Ilja Tkačenko. Ledenu odlično poznaju jer su u siječnju ove godine bili i 4. na Europskom prvenstvu. Društvo će im praviti i najbolji juniori Rusije, Valerija Zenkova i Valerij Sinicin, pobjednici juniorskog Grand Prixa u Zagrebu 2012. s kojeg još uvijek drže osobni rekord.

Pojedinačne snage još su jače - brončani sa Svjetskog prvenstva 2011. te viceprvak europe 2012., Artur Gaćinski. Neki ga vole nazivati i 'kopijom Jevgenija Plušenka' s kojim zajedno i trenira nakon što se zbog poziva legendarnog trenera Alekseja Mišina s obitelji iz Moskve preselio u Sankt Peterburg.

Ovako to rade Rjazanova i Tkačenko


Isti potez napravila je i najbolja ruska klizačica Jelizaveta Tuktamiševa (doselila se iz Glazova) koja je također dio ovog jakog tima. Zagreb, ali i svijet upoznali su je u siječnju kada je mnoge iznenadila s europskom broncom.

Dolazi nam i još jedno poznato lice – četvrtoplasirani na Europskom prvenstvu 2008. u Zagrebu, Sergej Voronov.

Rusi će ovoga puta Zagreb iskoristiti kao jednu od posljednjih provjera pred Zimske olimpijske igre u veljači u Sočiju.