GDJE SU DIONIČARI?

Zadrani okrenuli leđa sportskom miljeniku

29.09.2012 u 09:50

Bionic
Reading

Iako se slab odaziv građana i sponzora pokušava pripisati gospodarskoj situaciji, humanitarna akcija za malenu djevojčicu Stephanie Milda pokazuje da su Zadrani spremni izdvojiti svoj novac za pravu stvar. Ulaganje u KK Zadar u ovome trenutku to očito nije

Završen je četvrti krug upisa dionica u procesu preoblikovanja Košarkaškog kluba Zadar iz Udruge građana u Športsko dioničko društvo nakon kojeg niti približno nije dosegnut početni temeljni kapital od šest milijuna kuna. Službeni podaci Hypo banke stići će za nekoliko dana, no i bez njih je poznato da se ide u peti krug jer je prikupljeno tek oko dva milijuna kuna. Podatak da se do sada upisalo tek tristotinjak dioničara, na najslikovitiji način dočarava trenutačni odnos Zadrana prema košarci. Nema dvojbe da nakon ovoga Zadar i na papiru gubi epitet grada košarke.

Iako se slab odaziv građana i sponzora pokušava pripisati gospodarskoj situaciji, humanitarna akcija za malenu djevojčicu Stephanie Milda pokazuje da su Zadrani spremni izdvojiti svoj novac za pravu stvar. Ulaganje u KK Zadar u ovome trenutku to očito nije.

Stečaja ipak neće biti jer u petom krugu se očekuje pretvaranje poreznih obveza, koje iznose oko 32 milijuna kuna, u dionice Grada, a u klubu se nadaju da će i veliki broj vjerovnika svoja potraživanja pretvoriti u dionice. Peti upisni krug započet će sredinom listopada i može trajati najmanje 15 i najviše 30 dana.

'U tom razdoblju sve tražbine mogu se pretvoriti u dionice, a mogu se i upisati dionice kao u četvrtom krugu, gotovinom. Završetkom petog kruga proces preoblikovanja bit će završen. Nadam se da ćemo do prosinca imati Športsko dioničko društvo s novom upravom', kazao je predsjednika Povjerenstva za preoblikovanje kluba, zadarski dogradonačelnik Darko Kasap.