SMJENA NA SARDINIJI

Zadnju pobjedu donio mu je Duje Čop, a sada je dobio otkaz

09.03.2015 u 15:28

Bionic
Reading

Talijanski nogometni prvoligaš Cagliari, za kojega od siječnja ove godine nastupa i hrvatski reprezentativni napadač Duje Čop, smijenio je trenera Gianfranca Zolu nakon samo 10 utakmica, a na klupu bi se najvjerojatnije trebao vratiti iskusni češki stručnjak Zdenek Zeman koji je dobio otkaz krajem prošle godine

'Odluku o otpuštanju Zole i njegovih suradnika donijeli smo nevoljko jer je ovaj veliki igrač ispisao nezaboravne stranice u povijesti Cagliarija', objavio je klub sa Sardinije.

Rođeni Sard Zola je tijekom igračke karijere nastupao za Napoli, Parmu i Chelsea prije no što je 2003. stigao u Cagliari u kojem je proveo posljednje dvije sezone i oduševljavao navijače svojim ssjajnim igrama. Trenersku je karijeru započeo u Engleskoj vodeći West Ham United, dok je u Italiji proveo tek jednu sezonu i to kao izbornik reprezentacije do 16 godina.

Nakon što je pod Zolinim vodstvom osvojio sedam bodova u prva četiri kola, Cagliari je u posljednjih šest nastupa u Serie A osvojio tek jedan bod, te se trenutačno nalazi u zoni ispadanja, na 18. mjestu s četiri boda manje od 17. Atalante koja drži posljednju poziciju koja osigurava ostanak.

Posljednju pobjedu Cagliari je ostvario 24. siječnja, kada je sa 2:1 pobjeđen Sassuolo, a pobjednički gol za momčad sa Sardinije u toj je utakmici zabio Duje Čop.

Zeman je dobio otkaz u Cagliariju 23. prosinca prošle godine jer je u prvih 16 kola ostvario samo dvije pobjede i to u gostima, dok je u osam domaćih utakmica osvojio tek tri boda.