nakon smjene slovenca

Zadar vratio na klupu miljenika navijača, ali koji je imao epizodu u najvećem rivalu

23.10.2018 u 17:06

Bionic
Reading

Aleš Pipan više nije trener košarkaša Zadra. Klub je sa slovenskim stručnjakom dogovorio sporazumni raskid ugovora a nakon krate potrage, pronađen je i novi trener prve momčadi

Slovenskom je stručnjaku presudio najgori ulazak u regionalnu sezonu u povijesti KK Zadar. Hrvatski predstavnik nikada nije bio bez pobjede nakon prva četiri kola, do ove sezone! Iskusni slovenski strateg koji se ovo ljeto vratio na klupu hrvatskog sastava platio je danak lošem otvaranju sezone i nakon samo tri mjeseca napustio zadarski klub.

  • +10
ABA liga, 2. kolo, Zadar - Cedevita Izvor: Pixsell / Autor: Dino Stanin/PIXSELL

Kako smo pisali, slovenskom su stručnjaku presudili loši rezultati. Dok su se dva poraza od Cedevite mogla i očekivati, premda su s vremenskim odmakom bolni vidjevši kakve partije pruža zagrebački klub, utakmice s FMP-om i Mornarom trebale su biti u potpunosti izjednačene i otvorene do samoga kraja. No, zadarska se momčad niti u jednoj nije pokazala ravnopravnim suparnikom u pravilu padajući na vlastitim greškama.

na svu sreću, Zadar nije dugo trebao čekati imenovanje novog trenera. A to je zadarskoj publici poznato lice. Splićanin Ante Nazor, trener pod čijim su vodstvom mlađe hrvatske selekcije u posljednjih pet godina osvojile pet medalja na europskim i svjetskim prvenstvima.

Ante Nazor u prošloj je sezoni vodio Cibonu, no zagrebački mu klub nije produžio ugovor. Sezonu prije vodio je skopski MZT, a prije odlaska u makeodniju dvije je sezone bio u Krešimirovom gradu.