AdmiralBet ABA liga

Zadar kažnjen zbog navijača; vrijeđali su srpskog košarkaša rođenog u Benkovcu, a on im je uzvratio i dobio po džepu!

02.02.2023 u 15:33

Bionic
Reading

Disciplinska komisija regionalne AdmiralBet ABA lige kaznila je KK Zadar zbog vrijeđanja domaćih navijača igrača Đorđa Gagića, ali kažnjen je i spomenuti igrač

Kako je AdmiralBet ABA liga službeno objavila KK Zadar te igrač Borac Mozzarta Đorđe Gagić kažnjeni su od strane disciplinskog suca lige Hrvoja Vidana.

Verbalni incident između navijača zadra i Gagića- koji je 1990. rođen u Benkovcu - dogodio se na utakmici 17. kola AdmiralBet ABA lige između Zadra i Borca u dvorani Krešimira Ćosića.

Tako se doznaje da je klubu, koji je mjesecima u financijskim problemima zbog čega kasne plaće igračima, izrečena novčana kazna u iznosu od pet tisuća eura, a uz to moraju zatvoriti dio tribine na sljedeće dvije domaće utakmice u ABA ligi, i to protiv Crvene zvezde te Cedevita Olimpije.

KK Zadar je financijski kažnjen zbog vrijeđanja navijača prema igraču protivničkog kluba Đorđu Gagiću, zatim zbog vrijeđanja sudaca, ali i zbog bacanja tvrdih predmeta na teren (kovanica).

No, disciplinski sudac odlučio je novčano s dvije tisuće eura kazniti i srpskog košarkaša Đorđa Gagića, a razlog je neprimjereno gestikuliranje prema gledateljima.

Osim što je dobio po džepu kažnjen je i zabranom igranja na utakmici 18. kola KK Borac – KK Cibona koja će se odigrati 3. veljače 2023 godine.