KONTROVERZNI TRANSFERI

Zadar doveo igrača kojeg su mrzili i Torcida i BBB

17.09.2013 u 09:18

Bionic
Reading

Novi igrač NK Zadar je 34-godišnji Mirko Hrgović. Negdašnji igrač sinjskog Junaka, Hajduka, Mosora, Solina, japanske Gamba Osake, Širokog, Wolfsburga, Dinama, Greuther Fürtha, Kavale i Splita svoj će debi u zadarskom dresu imati u subotu na Poljudu protiv Hajduka

Hrgovića sportska javnost najviše pamti po kontroverzama koje je izazvao njegov prelazak iz Hajduka u Dinamo na ljeto 2008. godine. Taj se potez nije svidio ni Dinamovim ni Hajdukovim navijačima. Zagrepčani mu nisu mogli oprostiti napad na Dinamovog navijača na malonogometnom turniru Kutija šibica kada je stao u obranu suigrača Marija Carevića, dok je Torcida prelazak svog idola u redove ljutog rivala doživjela kao izdaju.

Prije utakmice prvog pretkola Lige prvaka protiv Linfielda pred stadionom Maksimir nađena je obješena plastična lutka u dresu Hajduka s Hrgovićevim brojem. Neugodna sjećanja Hrgović ima i na stadion Stanovi. Naime, nakon pobjede Dinama u Zadru 3:2 Dinamovi igrači bacili su dresove među Bad Blue Boyse. Hrgovićev dres je brzinski vraćen na travnjak, a igrač je izvrijeđan i izviždan.

Hrgović će danas biti i službeno predstavljen kao novi igrač Zadra u kojeg su iz Rijeke na posudbu prije desetak dana stigli Mato Neretljak i Josip Tadić.