Chelsea prodao Girouda

Zabio je Hrvatskoj pa tri dana kasnije u potpuno neočekivanom višemilijunskom transferu otišao u redove talijanskog prvaka; kakav genijalan potez Abramoviča!

11.09.2020 u 11:50

Bionic
Reading

Francuski napadač Olivier Giroud, koji je nedavno u Ligi nacija zabio gol iz penala za pobjedu nad Hrvatskom 4:2, najvjerojatnije postaje novi napadač Juventusa

Potraga za napadačem Juventusa traje već nekoliko tjedana (potjerali su Goznala Higuaina i još mu to platili 4 milijuna eura!), a prema najnovijim informacijama to će biti 33-godišnji Olivier Giroud.

Podsjetimo, nakon što su bili vrlo blizu dogovora s Edinom Džekom te nakon toga i Luisom Suarezom, sve se zakompliciralo.

Nakon toga trener Juventusa Andrea Pirlo i njegova desna ruka Igor Tudor okrenuli su se novom rješenju, iskusnom francuskom napadaču Olivieru Giroudu.

Naime, kako doznaje dobro obavješteni Gianluca Di Marzio, Giroud je već dogovorio dvogodišnju saradnju s Juventusom, a doznaje se kako će mu godišnja plaća biti četiri i pol milijuna eura dok će engleski Chelsea, u koji je stigao 2018. (prije toga igrao je šest sezona za Arsenal), zaraditi od odštete pet milijuna eura. Naime, Chelsea - klub kojem je vlansik Roman Abramovič - mu je nedavno produžio ugovor kako bi se osigurali i taj potez pokazao se – genijalnim.

Kada se tom pridoda onih četiri milijuna eura koje su platili Higuainu samo da ode iz kluba ispada kako su debelo preplatili napadača koji po mnogima nije ništa bolji od Argentinca koji je bio idol navijača, a uz to je i stariji (za mjesec dana imat će 34 godine!). Iako iza sebe ima dobru u uspješnu karijeru jasno je kako Giroud, koji je za Arsenal i Chelsea ukupno odigrao 341 utakmicu uz 133 zabijena gola, odigrao svoje najbolje utakmice.

Zaista čudan potez tandema Pirlo & Tudor.