hoće li biti spreman?

Zabio je gol i pao na travnjak, a cijeli je Santiago Bernabeu utihnuo; Benzema otkrio hoće li igrati El Clasico

16.03.2023 u 09:16

Bionic
Reading

Nogometaši Real Madrida plasirali su se u četvrtfinale Lige prvaka nakon što su i u uzvratu pobijedili Liverpool. 'Kraljevi' su na svom terenu slavili 1:0 golom Karima Benzeme u 78. minuti susreta, no sve je to palo u drugi plan zbog ozljede gležnja koju je francuski napadač obnovio

Karim Benzema se ove sezone muči s ozljedom skočnog zgloba desne noge, a vratio se baš za utakmicu protiv Liverpoola. Francuz je u 78. minuti zabio jedini gol na utakmici, nakon asistencije Viniciusa Juniora 'probio' je Alissona za pobjedu Reala 1:0.

No, odmah nakon zabijenog gola Santiago Bernabeu je u nevjerici utihnuo jer se Benzema odmah požalio na novu ozljedu. I opet desnog gležnja! Naime, Benzema je dobio udarac prije nego što je zabio gol za pobjedu, a samo četiri minute kasnije Carlo Ancelotti ga je izvadio iz igre što je posebno zabrinulo navijače Reala.

Problem? To što već u nedjelju Real Madrid igra El Clasico protiv Barcelone na Nou Campu, derbi je to koji bi mogao riješiti borbu za naslov prvaka.

Jer Barca u ovom trenutku ima devet bodova više od Reala i ako 'kraljevi' ne pobijede u El Clasicu mogu se oprostiti od obrane naslova prvaka.

Navijači Reala s pravom su zabrinuti zbog ozljede Karima Benzeme jer je svima jasno da bez njega u El Clasicu na Nou Campu jednostavno nemaju što tražiti.

  • +3
Real - Liverpool, 15.3.2023. Izvor: EPA / Autor: JUANJO MARTIN

A francuski se napadač oglasio odmah nakon pobjede. Dobio je nagradu za igrača utakmice protiv Liverpoola, a potom i odgovorio hoće li biti spreman za El Clasico koji se igra u nedjelju, 19. ožujka od 21 sat.

'El Clasico? Bit ću tu i igrat ću', kazao je Benzema i još jednom oduševio navijače Reala.

Benzema je u dosadašnjem dijelu sezone odigrao 28 utakmica u svim natjecanjima, te je zabio 19 golova i upisao pet asistencija. Sjajan je to učinak ako se uzme u obzir činjenica koliko su ga mučile ozljede...