PRVA TITULA KARIJERE

Za pamćenje: Spektakularan trijumf Ane Konjuh!

15.06.2015 u 15:32

Bionic
Reading

Maloljetnu dubrovačko tenisko čudo Ana Konjuh upisala je najvažniju pobjedu dosadašnjeg dijela krajnje obećavajuće karijere!

Sve do finala Nottinghama Ana Konjuh je dominirala... Četiri meča bez izgubljenog seta, nitko joj nije došao niti blizu tie breaka... Dvije od četiri pobjede došle su (zbog naporne britanske kiše) u subotu i pitanje je bilo samo koliko je snage ostalo u 17-godišnjem tijelu.

Protivnica u finalu bila joj je deset godina starija Rumunjka Niculescu, 61. sa svjetske rang liste, koja je u zadnje dvije godine uzela dva WTA naslova. U prvom setu se činilo da će nastaviti niz od tri uspješna finala za redom, ali tada se razbudila mlada lavica.

Konjuh kao da je zakasnila na meč... U prvom setu bila je potpuno izvan ritma i udarca i Nicolescu je odjurila do 5:0 i malo zatim 6:1 u početnoj dionici. Da je Konjuh još malo ostala uspavana povratka ne bi bilo, no razgoropadila se na vrijeme i ušla u ravnopravu borbu s iskusnijom protivnicom. Povela je i više nije izgubila dominaciju u meču... Namjestila je nišanske sprave, bolje procjenjivala vrijeme za izalazak na mrežu, pokazala raskoš svojih udaraca i nakon velike serije s konačnih 1:6, 6:4, 6:2 osvojila prvu WTA titulu koja će ju dovesti na rub društva TOP 50. Velike čestitke Ani na prvoj od (nadajmo se) mnogih...

Na putu do prve titule Ana je redom dobijala:
1. kolo: Shelby Rogers 6-0, 6-3
2. kolo: Casey Dellacqua 6-4, 6-2
Četvrtfinale: Sachia Vickery 6-2, 6-2
Polufinale: Alison Riskje 6-4, 6-3
Finale: Monica Niculescu 1-6, 6-4, 6-2