mali zeleni

Za mnoge je najbolji nogometaš svih vremena, ali kao trener se baš i nije iskazao; Diego Maradona ostaje 'gimnazijalac'

04.06.2020 u 09:20

Bionic
Reading

Jedan od najboljih nogometaša u povijesti Diego Maradona (59), koji je u rujnu 2019. postao trener Gimnasije iz La Plate, produžio je ugovor s argentinskim prvoligašem i ostaje njihov trener do kraja sezone 2020./2021., objavio je klub koji je jedini naslov državnog prvaka osvojio još davne 1929. godine

Diego Maradona (59) je preuzeo mjesto trenera Gimnasije iz La Plate u trenucima kad je momčad bila na dnu prvenstvene ljestvice.

Pod njegovim vodstvom rezultati su se malo poboljšali, ali klub je i dalje bio u zoni ispadanja kada je sezona definitivno prekinuta u travnju zbog pandemije koronavirusa.

Nakon toga Argentinski nogometni savez donio je odluku da nitko neće ispasti iz Prve lige, pa je Gimnasia ostala u najjačem razredu argentinskog nogometa. 

Prije povratka u Argentinu Maradona je zadnji trenerski posao obavljao je u Meksiku, gdje je vodio drugoligaša Dorados Sinaloa. Na žalost, trenerska karijera vjerojatno najboljeg nogometaša svih vremena nije ni približno uspješna kao igračka, 'Mali zeleni' je vodio u svjetskim okvirima praktički nevažne klubove poput Al-Wasla, Fujairaha, već spomenutog Dorados de Sinaloa, a od 2008. do 2010. bio je izbornik argentinske nogometne reprezentacije.

Gimnasia je pod njegovim vodstvom ostvarila osam poraza, pet remija i sedam pobjeda u svim natjecanjima. Možda sad napokon proigraju, ipak ih s klupe vodi najbolji svih vremena...