JE LI OVO OČEKIVANO?

Za jednog od najmoćnijih ljudi u Formuli 1 nema dileme u kojem bolidu će Lewis Hamilton okončati uspješnu karijeru

27.04.2021 u 06:23

Bionic
Reading

Toto Wolff, šef Mercedesa u Formuli 1, uvjeren je će britanski vozač i aktualni prvak Lewis Hamilton završiti karijeru u njegovoj momčadi

Hamilton se njemačkoj momčadi pridružio 2013. iz McLarena s kojim je imao naslov iz 2008. Bio je to tada riskantan potez, ali se pokazao višestruko isplativ, jer je Britanac u sljedećih osam godina s Mercedesom uzeo šest naslova (osvojio je zadnja četiri prvenstva) te je ukupno došao do sedam titula i tako se izjednačio s Michaelom Schumacherom.

Hamilton je s Mercedesom srušio brojne rekorde (po broju pobjeda i postolja, po broju 'pole positiona', po broju krugova kao vodeći...) i nezamislivo ga je u budućnosti vidjeti u nekom drugom bolidu.

Aktualni prvak ove sezone lovi rekordni osmi naslov, a ako mu to uspije, onda je sve moguće – novo produljenje s Mercedesom, odlazak u neku drugu momčad, čak i mirovina... Za šefa Mercedesa Tota Wolffa nema dileme u čijem bolidu će završiti Hamiltonova karijera.

  • +10
Formula 1, Velika nagrada Bahreina, 28.3.2021. Izvor: Profimedia / Autor: FREDERIC LE FLOC H / AFP / Profimedia

'Mislim da će ovo biti njegov posljednji tim. Za njega nema boljeg mjesta nego u Mercedesu, a naša je želja i da nastavi s nama. Simbioza između nas je dobra i zajedno smo proslavili toliko uspjeha da iz današnje perspektive sve govori u prilog nastavku zajedničke utrke', poručio je Wolff.