U LOVU NA FINALE

Za Hrvatsku su kobni domaćini! Hoće li biti treća sreća?

24.01.2014 u 07:18

Bionic
Reading

Hrvatska je izborila još jednu završnicu na Europskom prvenstvu u rukometu (petak, 21 sat). Hoće li napokon otići do kraja? Statistika ne ide u prilog Golužinim izabranicima

Hrvatskoj je ovo sedmo polufinale na rukometnom Euru, a čak šesto u nizu na završnoj smotri Staroga kontinenta. To su podaci koji izazivaju strahopoštovanje kod protivnika, ali nas najviše boli što nikada nismo otišli do kraja.

Samo dva puta smo prošli u finale, a tada smo bili poraženi od Danske (2008) i Francuske (2010). Znači, u polufinalima imamo 2:4.

I još nešto što nikako ne ide u prilog hrvatskim rukometašima. Hrvatska je u prošlosti dva puta igrala u polufinalu protiv domaćina i svaki puta je završila utakmicu pognute glave iako je po kvaliteti igrača bila jača. No presudio je domaći parket.


Prvi puta se to dogodilo 2004. kada je Hrvatska poražena u Ljubljani od Slovenije koja je grubom obranom stigla do slavlja 25:27, a drugi puta 2012. u Beogradu kada nas je obranama uništio srpski vratar Darko Stanić za 22:26.

Hoće li s domaćinom prvenstva Danskom sada napokon biti treća sreća? Odgovor ćemo saznati u petak nešto prije 23 sata.

Poraz koji boli