DVOSTRUKA MJERILA

Za Engleze otkriće, za Francuze - amater

24.10.2013 u 12:16

Bionic
Reading

Umirovljeni francuski nogometaš i bivši trener Lyona Bernard Lacombe otkrio je francuskim medijima da je u prošlosti igrače s prostora bivše Jugoslavije smatrao europskim Brazilcima

'Jugoslavenski sam nogomet poznavao još iz vremena kada je to bila jedna država. Te sam igrače uvijek uspoređivao s Brazilcima. Igrao sam protiv Skoblara i mnogih drugih igrača iz Jugoslavije i svi su imali sjajnu tehniku, snagu i koncentraciju. Bili su uistinu posebni', rekao je Lacombe, koji danas na igrače s prostora bivše Jugoslavije, konkretnije Dejana Lovrena, gleda nešto drugačijim očima.

'Vidio sam ga da igra na desnoj strani obrane i učinio mi se kao zanimljiv igrač. No ponekad mi izgleda poput amatera na travnjaku. Nedostaje mu koncentracije. Jako je dobar u igri glavom i ima odličan udarac za braniča. Mislio sam da će se brže razvijati u Lyonu', rekao je bivši trener francuskog kluba.

Podsjetimo, Lovren je minulog ljeta napustio redove Lyona i pojačao one engleskog Southamptona, u kojem trenutno briljira. Engleski ga novinari hvale na svakom koraku, dok ga francuski i dan danas kritiziraju.