BOLJI OD STUTTGARTA

Xabi Alonso mogao bi ispisati povijest Bayera; dvostruka kruna nikad bliža

06.02.2024 u 23:44

Bionic
Reading

Bayer iz Leverkusena, na čijoj klupi sjedi Xabi Alonso, posljednji je veliki trofej uzeo još davne 1993. Bio je to njemački kup. A ove godine, pod Alonsovom 'palicom', Apotekari su nadomak dvostruke krune. Pobjedom 3:2 protiv Stuttgarta, Bayer je izborio polufinale njemačkog Kupa. Doduše, u igri je i pehar Europske lige, u kojoj je Bayer, suvereno, sa šest pobjeda ostvario stopostotni učinak u skupini. I izravno se plasirao u osminu finala

Waldemar Anton doveo je Stuttgart u vodstvo u 11. minuti, što je gostima dalo krila. Domaćini su desetak minuta kasnije tražili kazneni udarac, ali nakon intervencije VAR-a, ustanovljeno je da penala nema.

U 40. minuti zabio je za domaćine Čeh Patrik Schick, ali pogodak mu je poništen. Alejandro Grimaldo nakon toga sjajno puca iz slobodnjaka, ali bez uspjeha.

Robert Andrich je ispalio projektil u 50. minuti za 1:1, no Chris Führich u 58. minuti donosi novo vodstvo gostima.

Florian Wirtz je u 66. minuti ponovo izjednačio rezultat, da bi Jonathan Tah golom u 90. minuti donio veliku pobjedu i prolaz dalje Leverkusenu. Naš Josip Stanišić u igru je ušao u sudačkoj nadoknadi.

Kaiserslautern je ranije osigurao polufinale pobjedom protiv Herthe, kao i Fortuna Düsseldorf koja je izbacila St. Pauli. Posljednjeg polufinalistu dobit ćemo iz ogleda Saarbrückena i Borussije Mönchengladbach (igra se ove srijede), ali već sada možemo reći da je Leverkusen glavni favorit za osvajanje kupa.

Ždrijeb polufinalnih parova, koji će se igrati 2. i 3. travnja održat će se u nedjelju.

Finale je na programu 26. svibnja u Berlinu.