SHOW u Kopenhagenu

Wozniacki se udala za bivšu NBA zvijezdu pa napustila tenis; evo kada igra oproštajni meč protiv Serene Williams

12.12.2019 u 14:35

Bionic
Reading

Bivša prva tenisačica svijeta 29-godišnja Caroline Wozniacki objavila je da će oproštajni meč odigrati 18. svibnja sljedeće godine u Kopenhagenu protiv svoje dobre prijateljice i jedne od najboljih tenisačica svih vremena Amerikanke Serene Williams.

Danska tenisačica je početkom prosinca najavila da će na Australian Openu okončati igračku karijeru u kojoj je osvojila 30 turnira. Bila je 71 tjedan na vrhu WTA liste, a najveći uspjeh joj je osvajanje Australian Opena 2018. godine.

>>> Nekad najbolja svjetska tenisačica u karijeri je zaradila više od 40 milijuna dolara i sad je odlučila da je vrijeme za mirovinu

'Profesionalno igram tenis od svoje 15. godine. U tom sam vremenu proživjela prekrasno prvo poglavlje svog života. S 30 WTA naslova, titulom prve tenisačice svijeta tijekom 71 tjedana, pobjedom na WTA završnici, nastupima na troje Olimpijskih igara što je uključilo i nošenje danske zastave te osvajanjem grand slam naslova na Australian Openu 2018., ostvarilo mi se sve o čemu sam sanjala', napisala je Wozniacki koja je u karijeri zaradila oko 40 milijuna dolara samo od turnirskih nagrada i po tome je četvrta najuspješnija u povijesti WTA Toura.

Očito je lijepa Dankinja, koja se ovog ljeta udala za bivšeg košarkaša Davida Leeja koji je u dresu Golden State Warriorsa 2015. godine osvojio naslov NBA prvaka, odlučila okrenuti novu stranicu u životu.