atletski SP

Wlodarczyk osvojila treće zlato, McLeod donio Jamajki titulu

07.08.2017 u 23:08

Bionic
Reading

Svjetska rekorderka u bacanju kladiva Poljakinja Anita Wlodarczyk na Svjetskom prvenstvu u Londonu stigla je do svog trećeg naslova svjetske prvakinje, a najduži hitac od 77,90 metara izvela je u petoj seriji, nakon što je u četvrtoj preuzela vodstvo sa 77,39 m.

Do tada je vodeća bila Kineskinja Zheng Wang koja se na kraju morala zadovoljiti srebrnim odličjem (75,98 m), a slavlje Poljakinja upotpunila je Malwina Kopron osvajanjem brončanog odličja (74,76 m).

Trijumfom na olimpijskom stadionu u Londonu 31-godišnja Wlodarczyk je nastavila svoj pobjednički niz koji traje pune tri i pol godine, još od početka 2014.

Dvostruka olimpijska pobjednica u ovoj disciplini svoj je prvi svjetski naslov osvojila 2009. u Berlinu, a drugo zlato je uzela u Pekingu 2013. U svojoj kolekciji odličja sa SP-a ima i srebro iz Moskve 2013, a tu su i tri uzastopna naslova europske prvakinje.

Titula za McLeoda

Jamjčanin Omar McLeod u ponedjeljak je na stadionu Queen Elizabeth u Londonu naslovu aktualnog olimpijskog pobjednika na 110 metara prepone dodao i zlatno odličje sa Svjetskog prvenstva, pobijedivši konkurente kao što je to učinio i prije godinu dana u Rio de Janeiru.

McLeod je postao prvim svjetskim prvakom s Jamajke u ovoj disciplini, a za zlatno odličje trčao je 13.04 sekundi i za 10 stotinki bio brži od branitelja naslova iz Pekinga, Rusa Sergeja Šubenkova koji u Londonu nastupa kao neutralni sportaš, zbog suspenzije Ruskog atletskog saveza. Šubenkov je srebrom upotpunio svoju kolekciju medalja sa SP-a, jer osim pekinškog zlata iz 2015. ima i broncu iz Moskve 2013.

Brončano odličje je neočekivano osvojio Balasz Baji (13.28) i tako postao prvim mađarskim atletičarom koji je na visokim preponama uspio dotrčati do svjetske medalje.