NEMA ODLASKA IZ ARSENALA

Wenger: Eduarda želim i u novoj sezoni

30.04.2010 u 10:29

Bionic
Reading

Posljednjih tjedana dosta se pisalo da je hrvatski napadač Eduardo na izlaznim vratima Arsenala te da bi mogao preseliti u Lyon. Sada se oglasio trener 'topnika' Arsene Wenger koji će uskoro porazgovarati s Eduardom, a tvrdi da je hrvatski reprezentativac još uvijek važna karika u njegovim planovima za budućnost

Lyon dovodi Eduarda, vrištali su mediji u posljednjih nekoliko tjedana. Engleski novinari raščlanjivali su Eduardovu igru tvrdeći da je ušao u krizu nakon oporavka od teške ozljede. Svim tim napisima povod je dao trener Arsene Wenger koji baš i nije previše koristio Duduove usluge te s druge strane i sam Eduardo koji je u 31 nastupu ove sezone postigao tek šest golova.

I tako je došlo do priče da Eduardo na kraju sezone napušta Arsenal bez obzira što je krajem prošle sezone produžio ugovor koji ga za Emirates veže do 2014. Dugo se Arsene Wenger nije izjašnjavao o hrvatskom napadaču, no sada se oglasio.

'Eduardo je za našu momčad jako važan, no uskoro ću procijeniti njegovu situaciju te sjesti s njim prije kraja sezone da vidim kako se on osjeća. Dudu ima 27 godina i razumljivo je da želi igrati, a da vjerujemo u njega, govori podatak da samo s njim produžili ugovor. Da nije tako, ne bismo ugovor ni produživali. Sigurno ga je poremetila ozljeda koju je imao, ali mislim da će za njega sljedeća sezona biti bolja. Također moram reći da posljednjih mjesec dana Eduardo na treninzima djeluje jako dobro', kazao je francuski stručnjak.