PRAVILA FIFE

Walcott može otići iz Arsenala za samo 400 tisuća funti

05.01.2009 u 12:11

Bionic
Reading

Theo Walcott, najveća mlada engleska nogometna zvijezda, zbog pravila Međunarodnog nogometnog saveza (FIFA) mogao bi napustiti Arsenal, i to za odštetu od pišljivih 400 tisuća funti

Kako Theu Walcottu (19) ugovor s Arsenalom istječe 2010. godine, a novi nije potpisan, mladi engleski reprezentativac, koji je svojedobno potopio Bilićeve izabranike na Maksimiru, mogao bi zbog pravila koje nalaže Fifa napustiti Eduarda i suigrače uz malu odštetu koja bi iznosila 400 tisuća funti, tvrdi Daily Mirror.

S obzirom na to da je Walcott, iako svojedobno doveden kao velika tinejdžerska zvijezda, nezadovoljan u Arsenalu, lako se može dogoditi da već na ljeto napusti klub.

Walcott je u Arsenal došao 2006. godine iz Southamptona za nevjerojatnih pet milijuna funti, a 'topnici' su, zbog činjenice da nisu produžili ugovor sa 19-godišnjim engleskim reprezentativcem, došli u situaciju da ga može otkupiti svaki klub koji plati samo 80 tisuća funti po sezoni koju je proveo u Arsenalu, što iznosi tek 400 tisuća funti.

Čim su čelnici velikih klubova saznali za tu mogućnost, krenula je potjera za Walcottom, pa engleski mediji pišu da su Manchester City i Chelsea spremni odmah ponuditi mladiću ugovor koji bi bio daleko izdašniji od dosadašnjeg. A ne zaboravimo da Walcott trenutno u Arsenalu zarađuje 20 tisuća funti tjedno.