EP U JEDRENJU

Vujasinović preuzeo vodstvo, Stipanović drugi

05.07.2011 u 21:49

Bionic
Reading

Hrvatski jedriličar Milan Vujasinović preuzeo je vodstvo u klasi Laser na Europskom prvenstvu olimpijskih klasa koje se od 1. do 15. srpnja održava u Helsinkiju. Na drugom mjestu je naš Tonči Stipanović, peti je Ivan Taritaš, a ukupno čak šest hrvatskih kormilara je u prvih 20

Po svemu sudeći borba za naslov prvaka Europe vodit će se između dva hrvatska kormilara. Milan Vujasinović preuzeo je vodstvo, a Tonči Stipanović se spustio na drugo mjesto. Vodeći hrvatski dvojac dijeli samo 1.4 boda, što znači da svaki plov može donijeti velike promjene. Doduše, Poljak Stelmaszyk ne zaostaje Izvrsno se drži i Ivan Taritaš na visokom petom mjestu. No, zanimljivo je da je danas najbolje od naših kormilara odjedrio Aron Lolić, koji s drugim i četvrtim ulazom napredovao na osmo mjesto. Daniel Mihelić je na 14. mjestu, dok je Filip Matika na 20. poziciji.

U ženskom olimpijskom samcu Tina Mihelić je na šestom mjestu, no opterećuju je nažalost dva penala. S dva penala vrlo je teško jedriti, veliki je pritisak i Tina se sad nalazi u prilično nezahvalnoj situaciji.

Tri su dana natjecanja još preostala laserašima, 8. srpnja na rasporedu je plov za odličja, a sutra počinju finalna jedrenja.

U međuvremenu kreće i Europsko prvenstvo za 49er, s prvim prijavama i premjeravanjima. Pavle Kostov i Petar Cupać startaju 8. srpnja.